У Луцьку хочуть створити підприємство, яке регулюватиме діяльність ринків

У Луцьку хочуть створити підприємство, яке регулюватиме діяльність ринків
У Луцькій міській раді хочуть створити комунальне підприємство «Луцькі ринки».

Про це стало відомо 29 січня під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Офіційний засновник – територіальна громада міста Луцька. Новоутворене підприємство буде комерційним і працюватиме на основі складання річних фінансових планів. Його діяльність буде спрямована на впорядкування роботи усіх ринків міста, ліквідацію стихійної торгівлі, контроль за дотриманням санітарно-гігієнічних норм на ринках та захист підприємців, які там торгують.

Очікується, що внаслідок створення КП «Луцькі ринки» торговці поповнюватимуть міський бюджет.

Борис Смаль розповів, що бюджет недоотримує значні суми через те, що більшість підприємців сплачують орендну плату за користування торгівельними площами посередникам і не мають договірних відносин з Луцькою міською радою. За його словами, зараз підприємці на Старому ринку сплачують 110 гривень за метр квадратний оренди, але після створення КП «Луцькі ринки» ця цифра буде меншою.

Борис Смаль підрахував, що якщо встановити ціну 90 гривень, то до бюджету міста надходитиме близько півмільйона гривень за рік лише з цього ринку. На його думку, це буде вигідно і місту, і діяльність підприємців буде прозорою.

Директор Волинської обласної асоціації захисту прав малого і середнього бізнесу «Бізнес-Волинь» Ігор Дильов зауважив, що важливо враховувати при встановленні орендної плати той факт, що 30% території – це проходи, проїзди і площі, де нема торгівельних павільйонів.

Петро Нестерук назвав обговорення створення підприємства «воздухом» та поцікавився, які витрати необхідні на це підприємство. Борис Смаль відповів, що основні витрати – це зарплатня для 5 працівників, 20 тисяч – на прибирання та 32 тисячі – на охорону. Натомість очікуваний річний прибуток – 480 тисяч гривень. Проте, за його словами, це стосується лише одного ринку, а комунальному підприємству будуть підконтрольні усі 19 ринків.

Петро Нестерук також сказав, що КП «Луцькі ринки» може повторити долю Луцького підприємства електротранспорту, куди міська рада безрезультатно вкладає гроші. Він не підтримав проект рішення. Проте решта членів комісії проголосували «за», тож це питання рекомендують винести на розгляд міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку хочуть створити підприємство, яке регулюватиме діяльність ринків
29 січень, 2018, 11:02