У Луцьку відкрився коворкінг-центр

У Луцьку відкрився коворкінг-центр
У Луцьку відкрився коворкінг-центр – місце для роботи журналістів-фрілансерів, проведення презентацій та прес-конференцій.

Презентували коворкінг-центр «Репортер» (від англ. co-working — спільно працювати) у вівторок, 22 січня.

Керівник центру Катерина Шкльода під час презентації пояснила, що коворкінг-центр «Репортер» – це майданчик для роботи журналістів, фахівців у сфері мас-медіа, громадських активістів та фрілансерів.

У прес-центрі, який відкрили у приміщенні колишнього актового залу Волинської обласної друкарні, можливо проводити прес-конференції, презентації, круглі столи і тренінги. Обіцяють і інші послуги для бізнесу.

Під час презентації центру
Під час презентації центру


Під час презентації центру
Під час презентації центру




Також у центрі обіцяють надавати робоче місце для журналістів, що, на думку організаторів, актуально передусім для фрілансерів. Мовляв, свого офісу не мають, а тут прийшов – і працюй в комфортних умовах.

«Репортер» - проект бізнесовий, тому свої послуги надаватиме за гроші, повідомила його керівник. Так, аби прийти сюди з власним ноутбуком, і попрацювати, використовуючи wi-fi-інтернет, треба заплатити 20 гривень у день. А місячний абонемент на таке використання послуг коворкінг-центру «Репортер» коштує 250 гривень.

За оренду приміщення – приміром для проведення прес-конференцій чи презентацій – у «Репортері» просять 150 грн/год. Хоча водночас обіцяють суттєві поблажки для неприбуткових громадських організацій: з них братимуть всього лиш 50 грн/год.

Оскільки проект бізнесовий, то він має інвесторів. Хоча хто вклав гроші у цей новий формат роботи на волинському медіа-ринку, Катерина Шкльода не повідомила: мовляв, інвестори не хочуть, аби їх знали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото і будуть журналістів "завлекать", а потім щоб вони на них "працювали" коли потрібно! Хитро придумали "бізнеса" блін!:)
А що таке фрілансер-журналіст? Це той хто що попало в інтернеті пише? Ну-ну...
Відповісти
Я теж не дуже розумію цю ідею - у нас всі журналісти та й працюють на когось. Фрілансери - працюють вдома. Навіщо їм башляти 20грн за годину роботи, якщо можна докласти ще 40гн і заплатити за місяць інтернету вдома?:)
Відповісти
Обласна друкарня? Так це ж якийсь павільйон для зйомки фільмів жахів! Там куча входів і чорт ногу зламає у її коридорах. оце додумалися, це прес-центр відкривати!
Відповісти
"СТРАШНО ДАЛЕКИ ОНИ ОТ НАРОДА" Краще б зробили пункт дешевого харчування і обігріву для старих та знедолених.
Відповісти
все ж не зрозуміло, чим він відрізняється від звичайної кімнати з wi-fi, яку здають в оренду. яка суть тієї ко-воркінг-ності?
Відповісти
Не было в Луцке такой фигни, а теперь будет. Не стыдно сказать знакомым, а у нас в Луцке коворкинг центр, и так таинственно замолчать. Пусть сам додумывает, шо воно таке. :)))))))))))))))
Відповісти
ВЛАД! Ти уже тут:-)
Відповісти
Перепрошую, але ви всі совки.. перший раз певне те слово почули, і вже починаєте. Ліпше поцівтесь про то і почитайте більше і все буде ясно :)
Відповісти
Хороше починання.

Але не розумію для чого було робити акредитацію? невже це якась супер-популярна подія?
Відповісти
Мені далеко і геть незручно:
-ні входом
-ні ціною
Навіщо йти, якщо майже всі фрілансери сидять вдома з інтернетом (немає інтернету - немає заробітку!)
І не тільки це. ДОРОГО!
Вдома значно краще+чай/кава=туалет - безкоштовно))
Хоча... тут є переваги для студентів,яким треба буде готувати дипломні та курсові. Інтернет є ще в бібліотеках, але там черги, до того ж, роздрукувати там ніяк.
Тільки слово "Репортер" тут нідочого, бо фрілансер не тільки журналіст, це і програміст, агент та інш.спеціальності, тобто люди, що працюють поза штатом. До речі, для "шпіонів" така аудієнція з інтернетом та факсом теж можлива. Ви хоч записуйте в журнал, вносьте паспортні дані і таке інше. ))
Відповісти
1. Вдома працювати зручно, але інколи хочеться почистити зуби чи вийти туди де далеко холодильник і диван. Також не погано коли кругом всі працюють а їдять чи пьють як наприкоад в кафе. Крім того вдома бувають діти і всяке таке, а іноді просто хочеться змінити місце.
2. Дивно що обмежили журналістами, будемо сподіватися коворкінги будуть плодитись, з іншого боку це хороша ніша і зрозуміла маркетингова стратегія.
Відповісти