Прапори і червоні гвоздики: у Луцьку вшанували воїнів-афганців. ФОТО

Прапори і червоні гвоздики: у Луцьку вшанували воїнів-афганців. ФОТО
У Луцьку у день 29-ої річниці виведення військ з Афганістану сотні лучан пройшли ходою від центру міста до меморіального комплексу "Вічна Слава", аби вшанувати бійців, які полягли на далекій війні.

Урочистості відбулися 15 лютого, у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Після офіційної частини, яка відбулася у Драмтеатрі, сотні людей заполонили Театральний майдан. Поки владці поклали квіти до Стели Героїв Небесної Сотні та Героїв АТО, курсанти військового ліцею та музиканти із оркестру вишикувалися на чолі колони.

Опісля першими покрокували військовики, які несли прапор, а позаду рухався БТР, крокував оркестр, йшли воїни-афганці та небайдужі лучани. Чимало людей принесли червоні гвоздики.

У супроводі автомобіля патрульної поліції колона рушила вулицею Винниченка та проспектом Василя Мойсея на Меморіал Вічної Слави. Тут поклали квіти до пам'ятника Батьківщини-матері, Меморіалу волинянам-Героям Небесної сотні та могили Василя Мойсея, а також пам'ятного знаку волинянам-афганцям. На сірих плитах замайоріли сотні червоних квітів.

Голова обласної спілки афганців Григорій Павлович подякував усім, хто долучився до зaходів та віддав данину пам'яті. Присутні разом виконали гімн, а військовики символічно тричі вистрелили із автоматів. Опісля Павлович запросив усіх на "солдатські сто грам" та кашу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Прапори і червоні гвоздики: у Луцьку вшанували воїнів-афганців. ФОТО
15 лютий, 2018, 16:27