Перевізники у Луцьку наполягають на піднятті тарифу

Перевізники у Луцьку наполягають на піднятті тарифу
У Луцьку знову заговорили про підвищення тарифу на проїзд у маршрутках – за словами перевізників, при піднятті ціни на пальне на 10% вони просто змушені перерахувати вартість. Натомість після останнього здорожчання проїзду пальне «піднялося» вже на 30%.

Про це йшлося під час виконкому Луцькради 21 лютого.

Директор ТзОВ ВТП «Санрайз» ЛТД Юрій Девіцький нагадав, що підприємство знаходиться в дуже важкому стані. Мовляв, ще з осені минулого року постійно надають листи щодо бездіяльності транспортного відділу. «На сьогоднішній день транспорт у критичному стані знаходиться», – каже Девіцький.

Мовляв, при піднятті вартості пального на понад 10% мусить відбуватися підвищення тарифу. Нині ж пальне здорожчало на 30%. Минулого року після підняття цін відремонтували капітально 9 автобусів та відкрили ремонтний цех. Однак нині такої можливості немає , адже пальне – головна стаття витрат.

«Бездіяльність міськради і транспортного відділу призведе до ситуації минулого року, що транспорт почне зупинятися», – каже Дівіцький. Підприємець переконує, що «все життя працювали в кредит». Тому підняття вартості проїзду, на його переконання, – нагальне питання. «Транспорт просто знищується, а ніяких мір ніхто не приймає», – підсумував він.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зауважив, що аби підняти тариф, має пройти довга процедура, серед етапів якої – обговорення громадськості. Наразі економічні показники обраховують у департаменті економічної політики. Мовляв, тут всіх розуміють, але перш за все треба думати про інтереси лучан.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перевізники вимагають підвищення тарифів, атавісти вимагають зменшити ціну розмитнення блях, контрабандисти вимагають скасувати закон про 500 Євро і ночівлю за кордоном, інші татавісти залякують депутатів що прийдуть в гості..... тут взагалі в цій країні хоч хтось працює? Чи тількі одні татавісти - вимагателі залишилися?
Відповісти
Цікаво звучить ВИМАГАЮТЬ. Навіть уявляю як то було: прийшли бариги до депутатів, поділилися заробітком і кажуть що мов прийміть закон підніміть проїзд, ми на слідуючий раз знову поділимося. Припіднятті до 4 грн закладалась ціна не лише на пальне але і на амортизацію, но з усіх як пишуть, полагодили лише 9. Єдиним поясненням підняття ціни є те що барига уже хоче в місяць з маршрутки заробляти не 70 тис грн, а 110 тис. Бо підняття ціни на соляру його не цікавить, вони ставлять план який їм в любому випадку повинні здати
Відповісти
Так у вас хоч діалоги ведуть, проїзд від Ківерець до Луцька за останній рік зріс вдвічі, просто ставлять перед фактом, ніхто нічого навіть і не думає узгоджувати
Відповісти
Пропоную наслідувати Сєменіхіна мера м.Конотопа. І все буде добре їздитимуть по 3грн. Все буде вигідно і рентабельно.
Відповісти
А чому би до речі не зібрати підписи ківечан на проведення тролейбусної гілки? Це вигідно ЛПЕ і людям. А також опустить на землю бариг-перевізників.
Відповісти
Ніде у цивілізованому світі "милостиню" водію за проїзд не подають. Несплата податків жорстко карається, тільки не в нас. Має бути фіксація оплати за перевезення та відповідних прибутків. Тоді побачимо, скільки клав у кишеню водій, "хазяїн", та яка має бути вартість проїзду.
Відповісти