Провокативний характер та значні порушення. У Раді адвокатів Волині обурені затриманням Павла Лозовського

Провокативний характер та значні порушення. У Раді адвокатів Волині обурені затриманням Павла Лозовського
У Раді адвокатів Волинської області заявили, що затримання їхнього колеги Павла Лозовського відбулося з значними порушенням законів України.

Про це йдеться в заяві, яку об'єднання поширило 26 лютого.

Публікуємо це звернення без змін і правок:


У зв'язку з неправильним наданням відомостей в засобах масової інформації щодо затримання адвоката Лозовського П.А., Рада адвокатів Волинської області вважає за необхідне заявити про наступне:

23.02.2018 року о 14:26 в піцерії "Теревені", що знаходиться по вул.Лесі Українки у м. Луцьку, був затриманий адвокат Лозовський П.А. при обставинах, що, як вбачається з показань останнього в судовому засіданні 25.02.2018 року, носили явно провокативний характер.

В порушення п.12 ст.23 ЗУ "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" рада адвокатів регіону не була повідомлена про затримання адвоката.

Того ж дня, приблизно о 15:00 мало місце незаконне проникнення в житло адвоката Лозовського П.А. невідомих осіб, які в подальшому виявилися працівниками правоохоронних органів. При цьому чинилися психологічний тиск та перешкоди в користуванні майном щодо дружини Лозовського П.А. - Лозовської В.В. Викликані Лозовською В.В. працівники поліції не відреагували на вказані порушення.

23.02.2018 року після 21:30 був проведений обшук в житлі адвоката Лозовського П.А. В порушення абзацу другого ч.2 ст.23 ЗУ "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" рада адвокатів регіону не повідомлялася про проведення такої процесуальної дії, що є істотним порушенням гарантій адвокатської діяльності.

24.02.2018 року о 17:05 з порушенням термінів, встановлених ч.2 ст.278 КПК України, адвокату Лозовському П.А. було вручене письмове повідомлення про підозру. При цьому письмове повідомлення було вручене прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури, а не прокурором області як передбачено п.13 ч.1 ст.23 ЗУ "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", що є істотним порушенням прав адвоката та гарантій адвокатської діяльності.

25.02.2018 року слідчим суддею Луцького міськрайонного суду було відмовлено в клопотанні про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо Лозовського П.А. та обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання; звільнено з під варти у залі суду. Однак, відразу після оголошення ухвали слідчого судді Луцького міськрайонного суду Лозовський П.А. був повторно затриманий у залі суду.

В порушення п.12 ст.23 ЗУ "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" Рада адвокатів регіону не була повідомлена про затримання адвоката.

Вважаємо, що повторне затримання адвоката Лозовського П.А. в залі суду після оголошення ухвали про його звільнення, є психологічним тиском на адвоката.

Істотні порушення прав адвоката Лозовського П.А. у роботі правоохоронних органів є небезпечною практикою, яка перекреслює цілі судової реформи та ставить під сумнів один з ключових принципів правової держави – реальні гарантії дотримання прав та основоположних свобод громадян.

З приводу цих порушень Радою адвокатів Волинської області направлено звернення в Генеральну прокуратуру України, Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини та Голові НААУ.


Нагадаємо, 23 лютого в прокуратурі заявили, нібито під час одержання хабара обсягом 3,6 тисячі доларів правоохоронці затримали одного із керівників Волинського окружного адмінсуду та його брата-адвоката. Виявилося, що йдеться про голову адмінсуду Олександра Лозовського та його брата Павла Лозовського.

У суді прокоментували дії силовиків та заявили, що вони погрожували та тиснули на працівників установи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зашевелились. Кожен боїться себе на місці Лозовського побачити.
Відповісти
А чого рада Адвокатів незахищає інших адвокатів так як Лозовського.
Відповісти
То як я зрозумів зі статті, усі порушення в тому, що раді адвокатів не повідомили, що їх брата будуть пакувати?)
Я думав стаття буде про те, що Рафік невинне і т.п., а тут тільки бульки пускають)))
Давно цих посередників викривати треба!!
Відповісти
Останні новини
Провокативний характер та значні порушення. У Раді адвокатів Волині обурені затриманням Павла Лозовського
26 лютий, 2018, 13:15