Мелодії, які зачіпають душу: у Луцьку виступили «Один в каное»

Мелодії, які зачіпають душу: у Луцьку виступили «Один в каное»
У концертному залі розважального центру "Промінь" музичний інді-гурт "Один в каное" презентував новий альбом.

Концерт відбуся 31 березня.

Популярність гурту "Один в каное" є яскравим прикладом того, що справжній талант не потребує нічого зайвого - ні супердекорацій, ні безлічі інструментів, ні стереотипного стилю. Власне бачення, чуттєві виконання та наповнені тексти вже давно завоювали серця десятків тисяч прихильників по всій країні та за її межами.

У Луцьку на мелодійний голос солістки Ірини Швайдак та чарівні, майже неземні ритми від Устима Похмурського та Ігоря Дзіковського чекав майже повний зал. Глядачі кілька разів оплсесками викликали музикантів, поки ті нарешті з'явилися на сцені.

В залі панувала темрява, яку лише де-не-де розбавляло світло від мобільних телефонів, а яскравий промінь світла спрямували на сцену - солістка, вбрана у чорну сукню, розпочала першу пісню. Після спокійних ритмів про тихого монаха на березі Хуанхе, який задумав лихе, Швайдак подякувала усім, хто прийшов послухати виступ.

"Ми зіграємо для вас новий альбом - може, ви не знали, то ми вам кажемо. Альбом, якого ще насправді нема", - зауважила дівчина. До слова, це ще один феномен "Один в каное", адже після початку кар'єри гурт тривалий час гастролював містами, збирав величезні аудиторії на фестивалях, не маючи студійних записів. Дебютний альбом гурт випустив у 2016 році, а нині триває тур Україною на підтримку нової повноформатної платівки. Випустити її планують вже цьогоріч.

Музиканти вже не вперше відвідуть Луцьк - три роки тому у них був сольний концерт в Драматичному театрі, а минулого року гурт подарував виступ на нічній сцені "Бандерштату".

Тож нарешті лучани знову дочекалися на візит "Один в каное". Проникливі і чуттєві мелодії передали відповідний настрій до зали - слухачі погойдувалися в такт ніжних мелодій. Вперше у Луцьку прозвучала низка пісень, серед яких "Будь мені кимось", "Прекрасний оповідач", "Розсипаюся", "У мене немає дому". До більшості із них солістка озвучувала невеликі підводки - наприклад, композиція "Пам'яті мало" розповідає про те, що, щоб не сталося, добре чи погаане - все забудеться.

Опісля зал розплився у хвилях "теплої" пісні про Лісабон - про тепле море, людей півдня та зграї чайок над морським хвилями.

Останньою піснею з нового альбому, яку озвучила виконавиця, стала композиція "Ікони". Її присвятили шестидестникам - представникам інтелігенції, які зробили великий вклад в історію. Швайдак зауважила, що, можливо, ще не пройшло достатньо часу, щоб всі це усвідомили.

Після цього солістка та музиканти вклонился і залишили сцену. Однак у залі тривали гучні оплески, тож невдовзі гурт повернувся.

"Таким був наш новий альбом. Але ми маємо для вас ще щось", - сказала солістка. Після цього залунали знайомі для більшості пристуніх звуки хітів "Мамма", "Човен", "Демони". Кожну композицію зустрічали особливо гучними оплесками.

Опісля музиканти вдруге вклонилися. Але зал знову не збирався відпускати їх просто так. Шквал олесків та вигуки "на біс!" повернули на сцену ритми "Один в каное".

"Ми щось стояли і не могли зрозуміти, чи хочете ви "на біс", чи ні", - пожартувала дівчина. Після цого музикантів обдарували гучними аплодисментами.

Ірина Швайдак запросила слухачів разом заспівати пісню "Небо", а зал радо відгукнувся. Завершили музичний вечір прекрасною ліричною композицією "Пообіцяй мені".

Текст - Василина БОРУЦЬКА,
Фото - Наталія ХВЕСИК.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Найбільш невдалий концерт на моїй памяті.
Усі пісні, окрім двох останніх, дуже одноманітні. Голос дуже часто переходить в визг, в другій половині розболілась голова. Половину слів неможливо зрозуміти, не знаючи тексту наперед.
Відповісти
Останні новини
Мелодії, які зачіпають душу: у Луцьку виступили «Один в каное»
01 квітень, 2018, 11:34