Кір атакував Волинь з новою силою

Кір атакував Волинь з новою силою
Волинська область – знову під атакою кору. Наразі зареєстрували вже понад 70 випадків кору, а в останній тиждень кількість захворілих збільшилася у 2 рази.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Як повідомляють епідеміологи, в епідемічний процес залучено 12 адміністративних територій області (67%). Найбільше хворих – у Турійському, Луцькому, Ківерцівському районах, містах Володимирі-Волинському та Ковелі.

Не реєструюють захворюваність лише в 6 регіонах області (Ратнівському, Шацькому, Старовижівському, Любешівському, Локачинському районах та місті Нововолинську).

У кінці березня виник спалах кору серед учнів опорного закладу Турійської школи-гімназії. Госпіталізовали 15 учнів, стан дітей – середньої важкості. В епідемічний процес залучено 7 класів гімназії. Із числа захворілих – 67% не щеплені згідно з віком. Відомо, що в закладі навчається 460 осіб, 70 із них (15%) не щеплені або щеплені з порушенням календаря. Серед захворілих в районі — учень Турійської школи І-ІІІ ступеню.

Найвищий ріст захворюваності кором за останній тиждень зареєстрували у місті Володимирі-Волинському та районі. Отримано термінові повідомлення щодо 16 захворілих – 12 дітей та 4 дорослих. Зареєстровали 2 спалахи захворювання: у школах № 2 (5 випадків) і школі № 5 (3 випадки). Крім того, в місті уражено ще 3 навчальних заклади (по 1-2 випадки в кожному).

Окрім того, два нових випадки кору зареєстровали в місті Ковелі, серед захворілих – вихованка ДНЗ № 6 та учень ЗОШ № 2.

Епідеміологи зауважують, що у зв’язку з наявністю великої кількості нещеплених дітей в області і надалі існує ризик поширення інфекції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кір, Волинь
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.