Світло на кожну вулицю: у сільраді під Луцьком встановили вуличні ліхтарі. ФОТО

Світло на кожну вулицю: у сільраді під Луцьком встановили вуличні ліхтарі. ФОТО
У Підгайцівській сільській раді Луцького району активно облаштовують вуличне освітлення. Напередодні Великодня відразу на кількох вулицях, які належать до сільради, встановили ліхтарі.

Про це розповів 6 квітня сільський голова Юрій Семенюк.

У цьому році «світло» отримали зокрема вулиці Гальчевська, Котляревського, Підгірна, Довженка, М.Безручка, Гоголя та провулок Гоголя у Підгайцях, вулиця Східна у Крупі та Скандинавська у Струмівці. На це витратили 673393, 64 грн.

Зі слів Юрія Семенюка, село Крупа освітлене вже на 100 %, Підгайці – на 90 %, а Струмівка – на 70-80 %. До осені всі населені пункти, які входять до сільради, будуть повністю забезпечені вуличним осітленням.



«Взагалі у мене план такий: кожна вулиця має мати тверде покриття, кожна вулиця має бути освітлена і мати з однієї сторони тротуар», - сказав голова. Він додав, що дороги активно будують, і навіть коли не вистачає фінансування, йому вдається знайти вихід і домовитись із забудовниками, аби роботи не припинялись. Іноді доводиться сплачувати за послуги пізніше, приміром у січні за грудень, але загалом будь-які ремонтні процеси доводяться до кінця.



«Всі будівельники знають, що я обов’язково розрахуюся, достатньо одного мого телефонного дзвінка - і робота робиться. В нас питань з цим не стоїть взагалі», - додав Юрій Семенюк.

Чоловік розповів, що використовують переважно бруківку, адже вона не так швидко псується, як асфальт, а в разі виникнення ям проблему можна вирішити за 15 хвилин, замінивши пошкоджену частину дороги. Він зауважив, що асфальт, який минулого року поклали, встиг «просісти» та «посипатись», тож зараз вони віддають перевагу бруківці.



«При моїй каденції доріг було зроблено більш як 50. Те, що ми багато забудовуємо, - всі це знають. Ми сприяємо забудовникам, ми не робимо ніяких «рогаток». Всі кажуть: чого так – у сусідів нічого не робиться, а у Підгайцях – без проблем. Хай люди будуються. Вони сплачують внески. Дороги треба робити, і світло, все треба», - каже сільський голова.



Очільник громади додав, що нещодавно завершили капітальний ремонт у будинку культури, а на літо планують відкриття пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Крім того, у селі хочуть також встановити пам’ятник Тарасу Шевченку. Він буде стояти на місці, де колись був пам’ятник Леніну, оскільки, за словами голови, треба, щоб «була наша історія, а не надумана».

Висота об’єкта сягатиме близько трьох метрів, а сам він буде виконаний «під бронзу».

До слова, Юрій Семенюк очолює сільську раду вже 11 рік, показуючи результативну роботу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хазяйський голова. Побільше б таких.
Відповісти
Останні новини
Світло на кожну вулицю: у сільраді під Луцьком встановили вуличні ліхтарі. ФОТО
06 квітень, 2018, 12:06