За вибухом у консульстві Польщі в Луцьку можуть стояти російські служби

За вибухом у консульстві Польщі в Луцьку можуть стояти російські служби
До підриву у Генеральному Консульстві Республіки Польща у Луцьку можуть бути причетні російські спецслужби. Саме так стверджує російський агент, який мав "просочитися" до патріотичних сил та вбити одного із провідників руху.

Про це йдеться у сюжеті телепрограми ТСН. Тиждень.

Росія відправила до України чимало потенційних убивць. Серед них – російський кілер Артем Дудко, якого ФСБ РФ відправила на територію України для вбивства, як зізнався він сам. Але смерть однієї людини - то далеко не всі плани. Він міг би стати приводом для повномасштабного російського вторгнення. Якби вдалося все те, що планувалося.

"Йти на радикальні дії, вбивства. Диверсії, теракти", - розповідає колишній агент ФСБ, росіянин Артем Дудко.

Його першим завданням було спровокувати українських патріотів приїхати зі зброєю до Криму і влаштувати теракт. Шукати виконавців почав серед бійців полку "Азов". Прикидаючись патріотом України, хлопець активно пропонував організувати в Криму патріотичний терористичний рух та постачати зброю. Отриману з материка зброю мали б використати для терактів та дискредитувати Україну. Курував агента Максим Фесенко - до 2014-го офіцер СБУ, після 2014-го – офіцер ФСБ, зрадник. Саме він поставив завдання Артему організувати контрольований теракт на півострові. Однак операція провалилася, бо азовці відмовилися від пропозицій "співпраці".

Тож агента з позивним "Басаєв" відправили на материк, до Луцька, де розташоване Гкнкосульство Польщі. Від початку війни польська дипломатична установа двічі ставала мішенню для терористів. У будівлю під червоно-білим стягом стріляли з гранатомета. Постріл розгойдав і без того хиткі українсько-польські стосунки. Стрільців й досі не знайшли. Артем стверджує - до цього не причетний, але він знає, хто за цим стоїть.

"Підрив у консульстві - це справа російських спецслужб, направлена на дискредитацію патріотичних рухів в Україні", - запевняє Дудко.

Проникнути саме в такий рух і було новим завданням Артема. На мові спецслужб це називається "впровадити крота". Українські контррозвідники викрили канал зв’язку агента з іще одним офіцером ФСБ - Романом Карасем. Він і був тим, хто конкретно наказав "кроту" ще раз спробувати дістатися до полку "Азов" і максимально високо проникнути в його структури. Зокрема, політичні.

"Головним завданням його була фізична ліквідація одного з керівників патріотичних рухів в Україні", - говорить начальник управління СБУ у Волинській області Юрій Фелонюк.

"Вадим "Слов'янин". Вони цікавилися ним. Також розглядалась фізична ліквідація", - каже Дудко. Зазначає, що його розглядали як мішень, він фігурував у розмовах про фізичну ліквідацію. Проте, пострілу не сталося. "Агент Басаєв" добровільно здався українським спецслужбам.

"Особа, яка отримала завдання, але не вчинила жодних дій, звільняється від кримінальної відповідальності", - пояснює начальник управління СБУ у Волинській області Юрій Фелонюк.

Нині агент "Басаєв" на волі, однак цілодобово перебуває під ковпаком українських спецслужб.

Нагадаємо, 29 березня 2017 року у будівлі Генерального консульства Польщі в Луцьку стався вибух. Правоохоронні органи ідентифікували нічний обстріл як теракт.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ОБСТРІЛ КОНСУЛЬСТВА ПОЛЬЩІ У ЛУЦЬКУ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Російські спецслужби відомстили полякам за 39 торішніх побиттів українців в Польщі ?..
Відповісти
грицацуєві чуваки розказували...
Відповісти
Це було ясно усім в перші хвилини. Тільки поляки свято вірять (за останні гроші путіна) у братський російський народ і хочуть далі з ними будувати комунізм і боротися з Бандерівцями.
Відповісти
Останні новини
За вибухом у консульстві Польщі в Луцьку можуть стояти російські служби
08 квітень, 2018, 21:05