День Луцька хочуть перенести

День Луцька хочуть перенести
Волинська єпархія Української православної церкви Київського патріархату ініціює перенесення з Дня Луцька з 24 серпня на 22 травня.

Про це у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost розповів прес-секретар Волинської єпархії УПЦ КП Констатнин Марченко.

За його словами, на зустрічі, яка нещодавно відбулась у Луцькій міській раді, представники духовенства озвучили таку думку. Вони вважають, що логіки в такій ідеї більше.

"Адже якщо ми говоримо про самоідентичність Луцька, то повинні більше уваги приділити саме його історії. День незалежності України своєю значимістю повністю нівелює сам День міста. Так бути не має", - переконаний Константин Марченко.

Тож церква пропонує перенести свято на 22 травня, у день, коли вшановують святого Миколая.

"Саме його вважають покровителем Луцька, саме він зображений на гербі міста, саме під Луцьком є один з найдревніших Жидичинський Свято-Миколаївський монастир, куди свого часу декілька разів приїздив король Данило Галицьки і саме Жидичин зі своїм монастирем - Миколаївським, - був і є духовною опорою древнього Лучеська", - додає Марченко.

Він також зауважує, що цю ідею владика Михаїл свого часу говорив тепер вже покійному очільникові міста Миколі Романюку, але її так і не встигли реалізувати за життя Миколи Ярославовича.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
як Мисько каже...
Відповісти
Що за назва статті ???? Навязування комусьсвоєї думки. "хочуть" - та не всі!думаю, що меншість.І яке діло до дня міста церкві? Ще сюди свого носа не пхали ? Керуваити містом беруться...
А в травні роботи на городах повно,та й взагалі нащо переносити?
Відповісти
Констатнин !!! Я в шоці в одному слові, тим паче в імені, ДВІ ПОМИЛКИ!!! Це що за писаки??? Ви що в школі не вчились, чи ви цигани???
Відповісти
Точніше ТРИ ПОМИЛКИ. Українською мовою це пишеться КОСТЯНТИН!!!
Відповісти
це випускники найбільшого на Волині!
Відповісти