Як у луцькому «Промені» гасили «пожежу». ФОТО

Як у луцькому «Промені» гасили «пожежу». ФОТО
Сигнал тривоги, пожежні машини, карета швидкої медичної допомоги та десятки евакуйованих людей біля входу у розважальний центр «Промінь» - таким був ранок у персоналу закладу та перших його відвідувачів.

Сьогодні, 12 квітня, тут відбулися тактико-спеціальні навчання рятувальників.

За легендою, у великому залі сталась пожежа, яку помітили адміністратори та сповістили про неї за номером «101». У закладі тим часом спрацювала система оповіщення про пожежу, через яку усіх присутніх просили без паніки вийти на вулицю. Персонал «Променя» першим відреагував на заклик, спершу почали виходити працівники, а лише тоді – відвідувачі, які з недовірою поставились до оголошення про евакуацію.

За лічені хвилини на місце події прибули три автомобілі пожежників. Аби «загасити» загорання, рятувальники підключились до гідранта поблизу будівлі «Укртелекому». Згодом виявили першого «потерпілого» - юнак отруївся чадним газом. Його рятували медики швидкої.

«Персоналом об’єкту були проведені заходи по евакуації відвідувачів з будівлі та суміжних сусідніх приміщень комплексу. Спрацювала система оповіщення про пожежу, спрацювала система димовидалення і була подана вода з пожежних кран-комплектів.

В закладі проблем із запуском систем не виявлено, тому що вони працюють в автоматичному режимі та обслуговуються відповідними організаціями, які мають на те ліцензію. Системи перебувають у належному стані», - розповів начальник сектору нормативно-технічної роботи по контролю за системою протипожежного захисту управління ДСНС у Волинській області Юрій Горбач. За його словами, такі навчання проводять, щоб працівники ДСНС ознайомились із плануванням будівлі, а персонал закладу орієнтувався у заходах, як проводити евакуацію, щоб не допустити втрат людей та матеріальних цінностей.

Директор РЦ «Промінь» Дмитро Грелюк розповів, що такі навчання у «Промені» за 7 місяців роботи відбуваються вже вдруге, але крім того, для працівників влаштовують майстер-класи, як діяти у різних надзвичайних ситуаціях.

«Навчання відбулись успішно. Персонал відпрацював сценарій загоряння великого кінозалу. Була успішна евакуація персоналу і всіх гостей комплексу. Ми завжди звертаємо увагу на те, щоб наші працівники розуміли і знали, як діяти в таких ситуаціях. Персонал володіє інформацією, як діяти в різних ситуаціях», - повідомив Дмитро Грелюк.

Він також додав, що у регламентний час евакуації – до чотирьох хвилин – у розважальному центрі «вписались».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.