«Це вияв невір’я і гордості», – волинський священик про суїциди. ОНОВЛЕНО

«Це вияв невір’я і гордості»,  – волинський священик про суїциди. ОНОВЛЕНО
Протоієрей Віталій Собко та архімандрит Костянтин Марченко висловили свої думки з приводу самогубств, новини про які останній тиждень чи не щодня сколихують область.

За словами Віталія Собка, свідоме самогубство – дуже великий гріх.

"Це бунт проти Творця, вияв невір’я і гордості. Відрікаючись від життя, самогубці відрікаються і від Бога, адже життя є Його найбільшим даром людині. Як відомо, того, хто свідомо вчинив такий гріх, позбавляють церковного відспівування, погребіння і поминання. Про це слід пам’ятати усім і берегтися від такої найбільшої диявольської спокуси", - зауважує з цього приводу священик.

Він також додає, що церква, відмовляючи у відспівуванні, всіляко духовно підтримує сім’ї, для яких це справді дуже велика трагедія.

На думку Віталія Собка, кожне самогубство - це індивідуальна в кожному випадку сукупність негативних факторів. Щодо сумної статистики на Волині саме у післяпасхальний тиждень, то священик зауважує, що, можливо, додатково впливають на людей весняна депресія, втома і наслідки неправильних пасхальних святкувань. Щоправда, за словами священика, зазначені ймовірні причини не натякають на конкретні випадки, що сталися на Волині.

Архімандрит Костянтин Марченко ж зауважив, що, на його думку, люди нині надміру себе шкодують. За його словами, усе націлене на те, аби людину виховати егоцентричною.

"Сучасна людина живе у великій гордині і самозакоханості. Як наслідок при перших проблемах - саможаління. Воно і доводить людину до дурниць", - висловився священнослужитель.

Нагадаємо, у Ківерцівському районі 15 квітня повісився чоловік.

У Луцьку ж вчора, 16 квітня, чоловік намагався накласти на себе руки. До того ж, у Ківерцях жінка покінчила із життям, наковтавшись таблеток.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ТО НЕХАЙ ОТЕЦЬ ЩЕ СКАЖЕ ВІД ЧОГО ЗНЕВІР'Я !!! КОЛИ У ХРАМИ ЗАЙШЛО ПОЛІТИКАНСТВО І ТВОЯ ДУША АБСОЛЮТНО НІКОГО НЕ ЦІКАВИТЬ...ВИПЛИВЕШ-ДОБРЕ,НІ-ТО ЗНАЧИТЬ ГОРДИНЯ...
Відповісти
ОТЕЦЬ КОНСТЯНТИН,ПРОСТІТЬ,АЛЕ ГОДИНЕЮ І САМОВОЗВЕЛИЧЕННЯМ ВАШІ СЛОВА ДИХАЮТЬ.ЛЮДИ НЕ В САМОЗАКОХАНОСТІ,А ДОВЕДЕНІ ДО ВІДЧАЮ. КОЛИ ДУМАЄШ ЩО ДІТЯМ ЇСТИ ДАТИ...КОЛИ ШУКАЄШ ПРИХИСТУ ДУХОВНОГО(БО ДУШІ ПОТРІБНЕ ТІЛЬКИ ДОБРЕ СЛОВО) В ХРАМІ.........
Відповісти
если у вас забрать все приходы-кто вы попы по професии НИ КТО люди у нас дремучие.иди те настройку работать пахать у пана по 18 часов вот тогда и поговорим.
Відповісти
Останні новини
«Це вияв невір’я і гордості», – волинський священик про суїциди. ОНОВЛЕНО
17 квітень, 2018, 15:42