Луцьким атовцям урізали фінансування

Луцьким атовцям урізали фінансування
Попри зростання обсягів міського бюджету Луцька, на програми для бійців, які воювали на Сході, «урізають» фінансування.

Про 19 квітня під час круглого столу Волинського Центру Розвитку Урядування на тему «Зменшення підтримки учасників АТО в Луцьку: непрофесіоналізм чи свідомі дії міської влади?» повідомив експерт організації Сергій Григоренко.

Так, Григоренко зауважив цікаву тенденцію, адже обсяг бюджет у кожного року зростає , однак на 2018 рік низка пунктів фінансування програм, які стосуються атовців, отримали менше грошей. Так, у рамках програми підтримки УБД фінансування з 5, 8 млн у 29017 році зменшили до 4, 9 млн. Наприклад, на придбання медикаментів для атовців у 2017 році передбачали 1 млн грн, у 2018 – 650 тис, кошти на одноразову виплату в 5 тис грн – з 750 до 600 тис.

«Таке враження, що закінчилася війна», зауважив Григоренко. Адже при рості цін, інфляції, обсяг фінансування не збільшують, а навпаки. За розрахунками Григоренка на 2018 рік мали передбачити хоча б 6,2 млн грн.

«Ми не розуміємо, чому програма так суттєво була зменшена», - додав експерт. За його словами, треба піднімати це питання, інформаційно натиснути.

«Влада починає ворушитися, коли це набуває розголосу»,- каже Григоренко. Мовляв, однозначно треба працювати над тим, аби збільшити обсяг фінансування.

«Не можна так відноситися до учасників АТО, як відноситься до вас луцька влада - не збирає вас, не збільшує ваші програми», - завершив чоловік.

Очільник Луцької міскої організації Спілки Воїнів АТО Волині Олег Кобилинський розповів, що неодноразово питав, чому ці статі зменшили. У міськраді повідомили, що минулоріч на медикаментозне лікування не використали навіть 600 тис, тому суму й зменшили. Тобто проблема часто в необізнаності атовців, та у тому, що вони не звертаються за їм належним. Однак Григоренко наголосив, що це не проблема атовців.

«Це не проблема хлопців, це проблема влади. А не "ви не використали, то ми вам уріжемо". Треба збирати хлопців та інформувати»,- впевнений експерт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.