«Епопея» ціною в 425 гривень: чим закінчилося затримання водія «Аверсу». ОНОВЛЕНО

«Епопея» ціною в 425 гривень: чим закінчилося затримання водія «Аверсу». ОНОВЛЕНО
На водія телеканалу «Аверс», якого увечері 20 квітня зупинила патрульна поліція, склали два адмінматеріали – за кермування технічно несправним автомобілем та невиконання вимоги поліцейського пред’явити документи.

У коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost патрульні розповіли, що коли їхали вулицею Рівненською під час патрулювання, помітили автомобіль, в якого не працювала ліва фара в режимі ближнього світла. Як згодом виявилося, це автівка телеканалу «Аверс». Не вагаючись, патрульні прийняли рішення зупинити автомобіль. Транспортний засіб зупинили на вулиці Електроапаратній, 3. Водій телеканалу вийшов з автівки. У своїх свідченнях він не був одностайним. Одразу казав, що фара працює, а потім – що взагалі не керував цим транспортним засобом.

Документи поліцейським водій «Аверсу» категорично відмовився пред’являти. Через це особу на місці події встановити не змогли. Тому патрульні вирішили відвезти чоловіка у Луцький відділок поліції. Оскільки були присутні також ознаки алкогольного сп’яніння, його перевірили і на вміст алкоголю в крові. Результат виявився негативним, тобто водій телеканалу був тверезим.



Відомо, що на водія телеканалу «Аверс» склали адмінматеріали за частиною 1 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керував технічно несправним автомобілем) і за частиною 1 статті 126 цього ж кодексу (не пред’явив документи на вимогу працівника поліції). Оформили також протокол затримання.



Зауважимо, що санкції статей передбачають сплату штрафу у розмірі 340 гривень за те, що не працювала ліва фара, та 425 гривень – за те, що чоловік не пред’явив документи на вимогу поліцейського.
Однак правопорушення об’єднали згідно з частиною 2 статті 36, яка передбачає накладення адміністративних стягнень при вчиненні кількох адміністративних правопорушень. Тож водієві «Аверсу» патрульні винесли один штраф – 425 гривень.



До слова, «епопея» із затриманням водія «Аверсу» тривала декілька годин. Адже тривалий час на місці події водій відмовлявся показувати документи. Більше того, представники «Аверсу» навіть намагалися звинуватити патрульну поліцейську у вживанні нецензурної лексики і вимагали освідувати її на вміст алкоголю в крові. Хоча для цього, на переконання свідків події, не було жодних підстав, що підтверджує також відео з місця події.

Нагадаємо, правоохоронці зупинили автівку телеканалу на вулиці Електроапаратній неподалік від офісу ЗМІ за порушення правил дорожнього руху.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
М да... Від Аверсу іншого і не можна очікувати. І от питання, коли їх вже на місце поставлять? Чому ні поліція ні прокуратура ні СБУ не дадуть правової оцінки тим недожурналістам?
Відповісти
Волинь пост ви диб*ли? Як це намагалися звинуватити у нецензурній лайці? Коли на відео коп сказала мені до п***и!!! Ви раг*лі? Шо ви пишете?
Відповісти
принципові паліцаї Луцьку! Вселенське порушення ПДР виявили.
Відповісти
Велетенське чи не велетенське порушення, яка різниця? Правопорушники всі рівні... А тут водій самого недоАВЕРСА
Відповісти
Як це так відмовився показувати посвідчення він що цар і Бог!
Треба було йому ще бубна добре дати тоді б знали кули свої камери тикати.
Відповісти
Згідно ПДР, якщо працівники поліції побачили ТЗ з несправною фарою, то повинні зупинити цей ТЗ, попросити пред'явити документи і запропонувати водієві усунути цю механічну несправність на місці! У випадку неможливості усунення цієї несправності, водієві потрібно запропонувати заїхати в найближчий автосервіс і усунути данний недолік для продовження руху (або поставити автомобіль на стоянку, при цьому супроводити автомобіль до місця стоянки). Якщо водій не погоджується з вищевикладеним, то поліцейські в праві накласти на нього штрафні санкції згідно АКУ. А нас ... зупинили ... права/техпаспорт не показав ...трах-бах 1-на стаття, 2-га ...запідозрили, що п'яний ... помилились, оформили по "більшій" статті...світло ... журналюги .... камери ... все показушно, не правильно і "шиворот-навивирот"!!! те що, водій не показав доки - це не правильно в даній ситуації з його строни, але й поліцейським ще вчитись і вчитись правильно і коректно працювати з водіями!!! А то воно потроху починають мутувати із селфікопів у старих гаішників !!!
Відповісти
Закон про поліцію добре почитайте...коли і при яких обставинах водій повинен прид'являти документи інспектору!!!
ПРОСТО ПРОЧИТАЙТЕ ст.32 закона про поліцію.
Перш ніж молоти "шо попало", подумайте 2 рази
Відповісти
Якби така ситуація відбулася в Польщі ,то цей дебіл ,вже б лежав мордою в асфальті і наручники були б одіті ,а тут ,ще його вмовляють ,а воно команду підтримки викликає .Теж пуп землі з якогось там Аверсу ,якого мало хто дивиться .
Відповісти
Останні новини
«Епопея» ціною в 425 гривень: чим закінчилося затримання водія «Аверсу». ОНОВЛЕНО
21 квітень, 2018, 08:45