У Луцьку відбувся унікальний для міста «Забіг на шпильках». ФОТО

У Луцьку відбувся унікальний для міста «Забіг на шпильках». ФОТО
У Луцьку 29 квітня відбулася унікальна для міста подія - благодійний "Забіг на шпильках", під час якого учасники на підборах долали дистанції 100 та 500 метрів.

Дійство, яке відбулося під гаслом «Проти раку грудей», організували торгово-розважальний центр "ПортCity" разом з спортивним клубом «Лучеськ» та Благодійним фондом «СТОПРАК».

Взяти участь у неординарному заході та випробувати свою спортивну вправність таким незвичним чином зголосилося навіть більше людей, ніж сподівалися організатори. Серед 150 зареєстрованих учасників - чоловіки та жінки різного віку і навіть діти. Усіх їх під час забігу об'єднали дві речі - добрі наміри та підбори щонайменше у 8 сантиметрів.







Учасники прикріплювали взуття до ніг скотчеп, шнурівками. Один з учасників навіть спеціально напередодні носив до майстра свої старі берці, аби той прикріпив до них підбори.







Загалом своєрідні змагання відбулися у три забіги. Два - для жінок (з дистанціями 100 та 500 метрів) та один для чоловіків (500 метрів).

Серед чоловіків третя місце виборов Вадим Мазурик, друге - Сергій Оксенюк, а перше - Тарас Мельник. Переможець пробіг на підборах 500 метрів за 1 хвилину і 32 секунди.





З-поміж жінок у "шпильковому" марафоні на 500 метрів третє місце виборола Світлана Малиш, друге - Яна Микитюк, а перше Оксана Оксенюк. Переможниця одразу ж після забігу розповіла, що було не легко, але позитивні емоції просто зашкалюють, тож рада, що наважилася.





На стометрівці ж третьою стала Анастасія Гарбарук, другою - Ангеліна Панасюк, а першою - Іванна Бугайчук, яка здолала дистанцію всього за 16 секунд. Переможниць нагородили подарунками від магазинів, розміщених в "ПортCity", а також грошовими преміями. До слова, обдарували не лише-учасниць переможниць. Отримали нагороди також, для прикладу, ті, хто обрав для забігу найоригінальніший костюм чи мав найвищі підбори.





Приз отримала також найстарша учасниця забігу - 60-річна Людмила Павлюк. Вона зауважила, що просто в захваті від такого дійства і зовсім не шкодує, що проїхала 100 кілометрів, аби взяти у ньому
участь.



Президент Благодійного Фонду "СТОПРАК" Марія Адамчук розповіла, що такі забіги поширені в усьому світі з метою підняття важливих соціальних тем, але у Луцьку цьогоріч організували вперше.



За її словами, на жаль українки не надто ретельно стежать за своїм здоров'ям через постійну заклопотаність, тож найчастіше рак грудей виявляють вже не на ранніх стадіях. Марія Адамчук додала, що і сама свого часу здолала цю онкологічну недугу, тому закликала усіх жінок не бути байдужими до свого здоров'я.

До слова, "СТОПРАК" спільно з Волинським обласним онкологічним диспансером організував безкоштовне обстеження молочних залоз напередодні забігу для усіх охочих жінок. Так, лише за два дні у спеціальному автомобілі обстежили 150 жінок. На жаль, серед них були й ті, у кого виявили рак грудей.

Усі кошти, зібрані під час марафону передадуть на допомогу жінкам, які мають онкологію молочної залози.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Перечитую вдруге цей репортаж і не можу збагнути, яку мету ставили перед собою організатори? По-перше, яке відношення має забіг на шпильках до невиліковної недуги? По-друге, сам месидж змагань - "Я проти раку". А що, є хтось за? По-третє, хто з міських чиновників благословив цей ,м"яко кажучи, флеш-моб,який не має нічого спільного з лікуванням і профілактикою смертельної хвороби.І насамкінець: мужчини на шпильках. Симптоматика зовсім інша. Хотіли якнайкраще, а вийшло як завжди. Так трапляється нерідко, коли бракує смальцю в голові.
Відповісти
Захід настільки дурний і безглуздий, що й немає що сказати. Посто, не хочеться матюкатись.
Відповісти
Як на мене, під цей "захід" було списано кругленьку суму - це і є головна мета!!!
Відповісти
Читаю коментарі і дивуюсь! Якісь невігласи пишуть мабуть. Забіги на шпильках роками в україні проходять щоб привернути увагу до будь чого, нема різниці яка це проблема рак чи вирубка лісу, і люди відкликаються. А марафони і півмарафони , короткі забіги це масова практика у всьому світі через те що БІГ - дуже популярний спорт.
Відповісти
В Европі проводять масові бійки в багні і всі задоволені.
Ну пробіглись мальчики на шпильках, ото не бачили такого раніше.
От якби мальчики були за 70 років...
Відповісти
Ви мені пробачте, але ще можна змагання для чоловіків зробити, де пробачте можна членами мірятись, фантастичну увагу до події гарантовано.
Всі тяжкі недуги будуть переможені, включаючи синдром бєні каламойского з уропізацією головного могзу.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відбувся унікальний для міста «Забіг на шпильках». ФОТО
29 квітень, 2018, 17:01