Ви зберегли наш мир: на Волині зустріли зенітників, які повернулися з АТО. ФОТО

Ви зберегли наш мир: на Волині зустріли зенітників, які повернулися з АТО. ФОТО
У Володимирі-Волинському сотні людей та військовий оркестр на центральній площі міста зустрічали військових 39-го окремого зенітного ракетного полку, які повернулися із зони АТО.

Зустріч відбулася 3 травня.

Військові із частини А2892 повернулися та вишикувалися на площі.

«Завдання виконали успішно», - відзвітував перед строєм командир батареї полковник Костянтин Заіченко. Опісля йому вручили коровай на вишитому рушнику.

Полк сформували 27 грудня 2016 року, він дислокується у Володимирі-Волинському та підпорядковується оперативному командуванню «Захід».

З листопада 2017 до травня 2018 військовослужбовці виконували бойове завдання із недоторканості повітряних кордонів України. близько 200 військових та 100 одиниць техніки залучили до виконання завдань, а нині всі бійці повернулися до військової частини.

На головній площі міста хвилиною мовчання пом'янули пам'ять бійців, які полягли в АТО. Опісля можновладці поклали квіти до стели пам'яті воїнів.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко подякував бійцям.

«Те, що ви зробили в зоні АТО - це надподвиг, це надлюдськими можливостями», - зауважив посадовець. Мовляв, головне, що бійці повернулися живими і неушкодженими, здійснивши свій обов‘яток.

«Вам жити далі і працювати на незалежність нашої держави. Ми завжди поряд з вами», - запевнив очільник ОДА.

«Всі гордяться вами. Волинь гордиться вами. Держава гордиться вами», - наголосив Савченко. Тож він побажав у подальшому успішної служби.

Відповідно до розпорядження Савченка низку військових нагородили подяками та подарунками.

Опісля Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк зауважив, що місто нині зустрічає своїх героїв. Тому він подякував бійцям, які гідно виконали обов’язок та тим, хто чекав їх вдома. Тож він також вручив військовикам грамоти і подарунки.

Нардеп Ігор Гузь додав, що теж хоче подякувати. Адже саме військові забезпечують спокій, тож завдання влади - зробити так, аби кожен військовий мав усе необхідне.

Полковник Сергій Бондаренко був разом із полком і зауважив, що пишається військовими, які так гідно виконали свої завдання. Однак Бондаренко наголосив, що попереду - інтенсивна підготовка, аби в подальшому виконувати бойові завдання.

Опісля військових нагородили почесними нагрудними знаками та оголосили подяки, а також оголосили про присвоєння чергових військових звань.

«Ми повернулися до вас, додому, ми не підвели місто... Ми дуже раді, що тут війни немає - ми зробили все, щоб не допустити її сюди», - сказав Заіченко. Він подякував своїм бійцям та тим, хто із шаною поставився до його підлеглих.

Згодом військових вітала малеча - діти підготували віршики, а опісля подарували захисникам квіти. В небо випустили емблему полку разом із синьо-жовтими кульками.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хероїчно відбили напад сєпарів і прибули за пільгами...
Відповісти
Останні новини
Ви зберегли наш мир: на Волині зустріли зенітників, які повернулися з АТО. ФОТО
03 травень, 2018, 12:12