Савченко боїться «навали» кору на Волинь

Савченко боїться «навали» кору на Волинь
У Волинській області рівень захворювання на кір високий, і за трохи більше, ніж місяць кількість хворих зросла майже в десять разів.

Зафіксували, що на кір захворіли понад 420 осіб, з них 70% — діти. Наймолодший захворілий 10-денний хлопчик, найстаршому — 54 роки.

Про це йшлося під час оперативної наради в ОДА 7 травня.

Голова ОДА Олександр Савченко розповів, що з трохи більше ніж місяць, поки він працює на Волині, кількість хворих збільшилася з 49 до понад 400.

«За місяць ми стартували серйозно. Мене не цифри цікавлять, а тенденції», — зауважив посадовець. Мовляв, якщо так триватиме, то є ризик подальшого зростання кількості хворих.

Очільниця Волинського обласного лабораторного центру Наталія Янко зауважила, що тенденція до зростання є не тільки на Волині. Однак в області утримується тенденції захворювання. Нині рівень захворюваності високий — 39 випадків на 100 тисяч населення. Це дещо вищий рівень, ніж по країні загалом.

Найбільше людей захворіло у Камінь-Каширському, Володимир-Волинському, Іваничівському районах. Не фіксували кору тільки Ратнівському та Любешівському районі і місті Нововолинську. Однак є випадки, коли хворіли діти, які навчалися у нововолинському закладі.

42% з нових випадків захворювань зафіксували в школах. Найбільша кількість спалахів за останній місяць у Турійському районі та Ковелі. У Володимирі-Волинському людина захворіла під час проведення масового заходу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Савченко боїться «навали» кору на Волинь
07 травень, 2018, 10:44