Луцьк: учасника скандального візиту до Росії виключили з виконкому

Луцьк: учасника скандального візиту до Росії виключили з виконкому
Валерія Корпача, який їздив до Росії на офіційні заходи, виключили зі складу виконавчого комітету Луцької міської ради.

Відповідне рішення прийняли під час сесії Луцькради 14 травня.

Депутат Алла Надточій перед голосуванням попросила уточнити повну причину звільнення. Натомість Пустовіт назвав питання риторичним.

«Стояло питання про те, що ми хотіли оновити представника в ОСББ в комітеті, Друге — це поїздка пана Корпача в Брянськ»,- сказав Пустовіт. Мовляв, громадськість різко відреагувала, адже незрозуміло, чому і для чого виконкомівець їздив до Росії.

Депутат Юлія Вусенко додала, що виконком формували за пропозиціями особисто Ігоря Поліщука, який тоді подавав, що пропозиція щодо виконкому є збалансованою. Тож вона поцікавилася, чи несе Поліщук відповідальність за цю пропозицію.

Відповів їй Пустовіт, який зауважив, що ставити питання про відповідальність тільки за те, що людина була членом виконкому не зовсім коректно. Мовляв, люди одружуються і розлучаються, тому ще й не таке буває.

«Це його особистий вибір», - сказав Пустовіт. Депутат Петро Бойко натомість назвав Корпача принциповим чоловіком, який навіть економив кошти міського бюджету, викриваючи «нечесних голів ОСББ».

Опісля Вусенко зауважила, що у виконкому назріла ще одна зміна, адже Ігоря Муковоза ввели до складу виконкому як представника поліції, а нині він не має до неї стосунку.

Пригадала вона й про заступника міського голови Олександра Рачкова, яке також входить до виконкому. Тому вона закликала розглянути кількісний і якісний склад не лише стосовно «візитера» до Росії. Насправді ж ситуація зрозуміла стосовно всі трьох.

Окрім того, депутат нагадала, що ЗМІ поширюють інформацію про вказівку Поліщука вивести Корпача зі складу виконкому. Тож, можливо, питання лише в тому, що стосовно цього варто спілкуватися із Поліщуком.

«Мене та моїх колег цікавлять повноваження радників міського голови», - сказала Вусенко. Однак Пустовіт сказав, що це питання не стосується порядку денного.

Опісля Микола Федік поцікавився, хто увійде до виконкому замість Корпача. Пустовіт сказав, що з кандидатурою визначаться до наступної сесії.

Зрештою, депутати внесли зміни до рішення міської ради від 03.12.2015 №1/5 «Про утворення виконавчого комітету Луцької міської ради, визначення його чисельності та затвердження його персонального складу» зі змінами та доповненнями, вивівши зі складу виконавчого комітету міської ради Корпача Валерія Кузьмовича.

Нагадаємо, Валерій Корпач разом із низкою інших волинян нещодавно їздив до російського Брянська щоб взяти участь у так званому Міжнародному форумі Переможців, що відбувся у російському Брянську наприкінці квітня цього року і був присвячений річниці перемоги і 75-річчю звільнення Брянщини від німецько-фашистських загарбників.

Ця новина обурила громадськість, а активісти звернення щодо необхідності виключення Корпача адресували секретарю Луцькради Григорію Пустовіту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ану хай назве той бойко кого там корпач викривав і скільки зекономи буджету? Ато тікі тріпати вміють язиком!!!!
Відповісти
Доброго дня, від імені інформаційного агентства "Західний інформаційний фронт" (м. Львів), звертаємось із пропозицією підготовки розгорнутого спільного журналістського матеріалу на основі опублікованих Вами матеріалів: http://www.volynpost.com/news/112786-volyniany-zasvitylysia-na-zahodi-organizovanomu-kremlem, http://www.volynpost.com/articles/1477-proukropivci-ta-agenty-kremlia-hto-z-volyni-izdyv-na-zbigovysko-do-rosii, http://www.volynpost.com/news/113034-luck-uchasnyka-skandalnogo-vizytu-do-rosii-vyklyuchyly-z-vykonkomu
Враховуючи той факт, що в складі цієї групи була також сумновідома пані Ольга Саган, яка намагалась проводити в минулому проросійські заходи Львові, пропонується підготовка розгорнутого матеріалу щодо антиукраїнської діяльності групи осіб в інтересах РФ на території Західної України, як елементу гібридної війни РФ.
Підготовлений матеріал, буде опубліковано на нашому інформаційно-аналітичному порталі "Західний інформаційний фронт", особливо в контексті нашого останнього матеріалу сьогодні матеріалу https://zahidfront.com.ua/news/Gibridni-prividi-ruskogo-miru-povertayutsya.html.
Заздалегідь вдячні за відповідь.
Відповісти
‚Економив кошти бюджету‘-це тепер так називається виконати завдання, щоб знищити програми і фінансування осбб в місті. ..біли конечні без мозгів!!!
Відповісти
Судити його!
Дати судимість!
Відповісти
Там судити треба всю банду укропівську разом із запроданцями та пустоцвітом, зрадили своїх виборців - зрадять і Україну.
Відповісти
Останні новини
Луцьк: учасника скандального візиту до Росії виключили з виконкому
14 травень, 2018, 10:43