«Ви – герої!»: Савченко нагородив найкращих учнів Волині. ФОТО

«Ви – герої!»: Савченко нагородив найкращих учнів Волині. ФОТО
Голова Волинської ОДА Олександр Савченко відзначив учнів, які стали переможцями на всеукраїнських олімпіадах, конкурсах, турнірах, змаганнях, а також їхніх наставників.

Це відбулося 14 травня під час обласного свята «Творча обдарованість» у приміщенні Волинської облради.

Савченко розповів: світ сьогодні настільки цікавий, що люди похилого віку кажуть, що вони – останнє покоління, яке слухало своїх батьків, і перше покоління, яке слухає своїх дітей. Він зауважив, що добре знає, який це труд – навчання. Поділився, як дружина звинувачувала його у тому, що надто вимогливий до навчального процесу доньки. На думку Савченка, донька згодом подякує йому за це.

«Я розумію наскільки це зараз важко, у час інтернету, у час соціальних мереж: хочеться і себе показати, і щось побачити, і ще за щось відповідати. Ви герої! Ви переможці різних конкурсів, ви герої, тому що поки що ви себе віддаєте себе тому, що державі знадобиться більше, ніж вам. З віком ви зрозумієте, що вам це також корисно.

Я бачив передачу однієї артистки, яка каже, що мама над нею знущалась: «Я її ненавиділа у дитинстві, а зараз я їй кажу: «Спасибі, мамо, що ти дала мені правильний напрямок!» Це те, що я сказав про вас, шановні переможці», - звернувся губернатор до школярів.



Він також подякував усім наставникам за те, що вони знайшли ключик до душі кожної дитини, зуміли налаштувати учнів на перемогу. Мовляв, 50 % їхніх перемог належить вчителям.

«У нас дуже багато грамотних дітей. В той же час мене що турбує – це те, що ми багато знаємо, багато вміємо, багато наших співвітчизників сьогодні стали мільярдерами на якихось винаходах. Нема поки застосування ваших умінь, вашої професійності у нашій державі. Я ще встигаю вам чимось допомогти, а у вас ще багато попереду, ви також повинні мені допомогти. Ми повинні разом на Волині щось таке придумати, якийсь стартап, який буде допомагати вашим ідеям впроваджуватись у життя. Ми не можемо постійно працювати на чужих дядьків і тіток, які потім це все продають нам назад», - сказав Савченко.

Він додав, що розуміє, що багато хто з присутніх у залі хотіли б навчатись у найкращих університетах світу, і вони достойні цього, проте чудове рішення – навчатись за кордоном, а здобуті знання використовувати на благо батьківщини.

«Знання – це не тільки формули, не тільки теореми, це ще і практика поведінки в суспільстві. Люди, які вчаться, не розуміють, що таке хабар, чому треба комусь нести, вони не розуміють, для чого це. Вони просто навчилися себе обстоювати. Я вірю в те, що ви ніде не давали хабарі, і ваші батьки теж ні за кого не давали. Це, напевно, найгірший злочин, тому що він призводить до того, що ми маємо.

Спасибі педагогам, які зуміли вивчити або привчити вас до знань, вам спасибі за стійкість, за грубість, за самовідданість і за ту мою віру у вас, що ви Україні зробите багато не просто корисного, а ви зробите її щасливою», - підсумував Савченко.

Опісля він вручив для 20 учнів стипендії голови Волинської ОДА та нагородив преміями і почесними грамотами адміністрації 5 педагогів.
Відзнаки та цінні подарунки також отримали колективи окремих шкіл.



Ще 5 освітян отримали грошові винагороди та Почесні грамоти Волинської обласної ради.

За високі досягнення протягом навчального року 110 учнів та педагогів відзначили Почесними грамотами управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації та преміями.

Найкращим учнем 2017-2018 навчального року на Волині став одинадцятикласник луцької гімназії № 21 Артем Кавара.

Хлопець подякував батькам, наставникам і всіх, хто його підтримував, а також закликав усіх боротись за свою мрію. Він наголосив, що щасливий, оскільки здійснилась його мрія гідно представляти школу на змаганнях всеукраїнського і міжнародного рівня.



«Спочатку ця мрія була недосяжною, але потім я зрозумів, що у кожного з нас є рівно стільки часу, скільки було в Альберта Енштейна, Галілео Галілея і Леонардо да Вінчі. Тоді я розпочав боротьбу за свою мрію. Я щасливий ще й тому, що я боровся за цю мрію не один. Мене підтримувало стільки людей, що я просто не мав права на поразку. Боріться за свої мрії, вони достойні того. Ніколи не розслабляйтесь під час перших перемог, але не зупиняйтеся, коли є невдачі. Пам’ятайте, що коли ви досягнете першої сходинки, будуть наступні, які треба буде також досягати», - сказав Артем Кавара.

До слова, Артем здобув бронзову нагороду на Міжнародній олімпіаді з наук про Землю, І місце на Всеукраїнській олімпіаді з географії, І місце на Всеукраїнському турнірі юних географів, посів ІІ місце у секції «Матеріалознавство» на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН, ІІІ місце на національному етапі Міжнародного конкурсу «Інтел-Еко-Україна» та ІІІ місце на І етапі національного конкурсного відбору Міжнародної конференції юних дослідників «ICYS».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Ви – герої!»: Савченко нагородив найкращих учнів Волині. ФОТО
14 травень, 2018, 22:47