Більше мобільних послуг: луцький ЦНАП отримав «цифрову валізу»

Більше мобільних послуг: луцький ЦНАП отримав «цифрову валізу»
У Луцьку Центр надання адміністративних послуг отримав «цифрову валізу» для надання адмінпослуг у вигляді «виїзного адміністратора».

Обладнання передав під час візиту до департаменту 14 травня голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Директор департаменту Лариса Карп’як розповіла, що ідею про мобільну адміністратор «виношують» вже 5 років, і в ЦНАПІ дуже хотіли отримати такий пристрій.

«Те що позаду стоїть - це ваша заслуга, користуйтеся. Спасибі, що ви започаткували цю справу, щиро вам тисну руку», - сказав Савченко. Опісля посадовець додав, що це вже 3-ий мобільний ЦНАП, який отримала Волинська область. Незабаром «диво-валізу» отримають і в Нововолинську.


«Ми чули, що цей проект був розроблений ще 5 років тому, просто його реалізація була розроблена за моєї участі. Але це зробили люди, як віддають душу, патріоти сфери адмінпослуг. Ми бачили, що зроблено, як працює, тож дай Бог, щоб так працювало скрізь. Тут ми можемо тільки «включатися» та підтримувати – надати додаткові площі, місця для розбудови філіалів, бо це все потрібно людям. Вони повинні відчувати комфорт під час отримання будь-яких послуг», – наголосив очільник ОДА.


Карп’як зауважила, що мобільний адміністратор дуже знадобиться у роботі департаменту. Пристрій поліфункціональний та сучасний – тут навіть є зчитувач відбитків пальців.

«Фактично це робоче місце адміністратора, яке буде забезпечувати надання послуг для маломобільних груп населення – лежачих людей, які перебувають у лікарняних закладах чи навіть місцях позбавлення волі, люди які з тих чи інших причин не можуть рухатися. Це буде саме таке робоче місце для такої категорії громадян», - сказала керівник ЦНАПу. Посадовець розповіла, що з допомогою «диво-валізи» зможуть надавати чимало послуг, окрім видачі біометричних чи ID-паспортів.

Окрім того, ЦНАП задекларовану послугу - «виїзний адміністратор». Послуга буде безкоштовною і стане доступною для маломобільних груп населення. Цікаво, що послуги, як можуть надавати згідно із законом екстериторіально, надаватимуть й за межами міста.



«Наприклад, реєстрація нерухомості – оця послуга буде користуватися попитом, тому що досить багато людей поважного чи похилого віку, які хочуть подарувати земельну ділянку чи частину будинку для своїх онуків чи діток, тому ця послуга буде користуватися попитом», - підсумувала посадовиця.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Більше мобільних послуг: луцький ЦНАП отримав «цифрову валізу»
15 травень, 2018, 12:28