Я дивився на Вас, як на серйозного керівника, — Савченко «поставив двійку» посадовцю

Я дивився на Вас, як на серйозного керівника, — Савченко «поставив двійку» посадовцю
Голова Волинської обласної держадміністрації Олександр Савченко розкритикував доповідь очільника департаменту ЖКГ Андрія Пирога та зауважив, що з таким підходом не готовим буде «заходити» із ним в опалювальний сезон.

Про це стало відомо під час засідання антикризового енергетичного штабу в ОДА 23 травня

Завдання щодо підготовки до опалювального сезону озвучував начальник департаменту ЖКГ ОДА Андрій Пиріг. За інформацією Мінрегіонбуду, як правило, місцеві бюджети на підготовку до опалювального сезону витрачають 5-7% від бюджету. На заміну мереж з них спрямовують лише 1-2%.

«Така сама ситуація стосується і Волинської області», - мовив посадовець. Маючи кошти на депозитах, органи місцевого самоврядування спрямовують дуже малий відсоток на ремонт та заміну мережі. Однак через зношеність мереж фінансування необхідно збільшити.

«Цей відсоток потрібно явно збільшити, зважаючи на стан нашого господарства, особливо мереж», вважає Пиріг. Тому він запропонував перевіряти виділення та залучення на ці цілі коштів під час візитів у райони області.

«Загальна готовність області має бути на 1 жовтня. Цього у нас вимагає законодавство», — наголосив Пиріг. Однак, коли йдеться по заклади освіти, то їх мають підготувати до 1 вересня.

«Перед 1 вересням буде особлива увага районам та містам по виїзду на спеціальні об'єкти», — підсумував посадовець.

Тривожить ріст заборгованості населення, яке не покривається пільгами та субсидіями – вона становить 100,2 млн грн з них 75, 6 млн боргують у Луцьку.

Крім того, населення винне 290 млн на газ.

«Суми комічного масштабу, тому я закликаю місті і сезони, поки до опалювального сезону, аби отримати номінації та ліміти необхідно цю роботу покращити», - наголосив посадовець. Тому він наголосив на тому, що треба звернути увагу на це при перевірках та аби посадовці в районах «зайнялися» цією проблемою.

Однак очільник ОДА Олександр Савченко залишився незадоволеним доповіддю/

«До чого тут глави адміністрації, чи шановні товариші, які тут сидять?... Ви нарізали людям задачі, от що вони зараз мають робити?» - спитав Савченко. Мовляв, можна було б питати, якби посадовці не підготували котельні чи щось подібне, а тут ідеться про зовсім іншу ситуацію. Окрім того, Савченко підкреслив, що у доповіді Пиріг жодним чином не окреслив своєї роді у підготовці до сезону.

«Я чомусь на вас дивився, як на серйозного керівника», - зазначив Савченко. Мовляв, населення боргує приватним постачальникам, які мали б активніше працювати над питанням повернення боргів.

Пиріг натомість сказав, що є практика співпраці із «Волиньгазом», адже часом їхні працівників навіть не впускають на поріг.

Зрештою, Савченко зауважив, що кожен має займатися тим. що належить до його обовязків, а якщо він цього робити не хоче, то у такому випадку є кримінальний кодекс де йдеться про невиконання обовязків, халатність тощо.

«Цей кодекс в моїй присутності буде працювати», - зауважив посадовець. За доповідь Пирогові він «поставив 2».

«Я не можу з вами при такому підході заходити в опалювальний сезон», повторив голова ОДА.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Я дивився на Вас, як на серйозного керівника, — Савченко «поставив двійку» посадовцю
23 травень, 2018, 10:15