Перевірки роботодавців у Луцьку проводитимуть без попереджень

Перевірки роботодавців у Луцьку проводитимуть без попереджень
Луцькі підприємці не знатимуть, коли в них відбуватимуться перевірки щодо дотримання норм законодавства про умови та легальність праці.

Про це йшлося 24 травня під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту.

«План роботи для інспекції праці не повинен існувати у відкритому доступі. Чому? Тому що фактично є план роботи, підприємець знає що до нього має прийти перевірка.

Ми знаємо, що у нас є умовно 18 МАФів у власника. Він ставить на цей МАФ, який має перевірятись, офіційно працевлаштованого продавця. Всі задоволені, всім добре. Ну і є багато ще інших варіантів», - розповів секретар міської ради Григорій Пустовіт.

За його словами, стоїть питання не в тому, щоб «завалити» підприємця. Це необхідно для того, щоб всі роботодавці розуміли, що вони під контролем і щоб всі люди працювали легально та сплачували податки до бюджету.

«Тому я заветував це рішення, я думаю, що вони будуть працювати планово, але ці плани носитимуть внутрішній характер і підприємці їх знати не будуть», - додав Пустовіт.

Нагадаємо, раніше секретар наклав вето на проект рішення «Про затвердження плану відвідування роботодавців міста Луцька інспекторами праці відділу інспектування управління з питань праці Луцької міської ради».

Члени комісії підтримали проект рішення, його винесуть на розгляд сесії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ТзОВ Віо захід.
Чекає .
Відповісти
Спочатку прочитав фразу 'стоїть питання не в тому, щоб «завалити» підприємця' без 'не' і подумав що хоч правду сказали )))
Відповісти
Так Пустовіт як пустодзвін
Відповісти
Останні новини
Перевірки роботодавців у Луцьку проводитимуть без попереджень
24 травень, 2018, 14:38