Лайки, пойнтери, гончі: на Волині - виставка мисливських собак

Лайки, пойнтери, гончі: на Волині - виставка мисливських собак
У Луцьку відбулася обласна виставка мисливських собак, яку організував і провів Волинський обласний відокремлений підрозділ Федерації мисливського собаківництва України.

До обласного центру завітало близько восьми десятків учасників з Волині, Рівненщини, Тернопільщини і Хмельниччини. Відкрив виставку голова ФМСМУ Ігор Жмурко.

Після традиційного кола пошани, розпочалися випробування у чотирьох рингах, де змагалися норові, лягаві, лайки, гончі. Серед учасників цієї виставки було багато відомих собачатників.

Експерти оцінювали роботу собак за десятьма параметрами –здатність до пошуку, добутливість, майстерність, чуття, в’язкість, сила голосу і навіть його «співучість», вірність віддачі, швидкість переслідування звіра, слухняність.

«На цій виставці виявлено кращого представника української карпатської гончої. Це еталон породи, яка тільки формується. І поки що найкраща і найграціозніша її модель – собака Цитра Віктора Михальчука – у вас, на Волині», - розповів експерт Володимир Коробчук.

Ця карпатська гонча у складі інших п’ятнадцяти собак-переможців також взяла участь і у битві за головний трофей виставки – кубок «Бестінг-1». Та цього разу у змаганні найкращих переміг еспаньол бретон на кличку «Атос» лучанина Григорія Павленка. Йому і дістався головний кубок Волинської обласної виставки.

У четвірку кращих також увійшли пойнтер Юрія Водоп’яна (Рівне), німецький ягдтер’єр Ігоря Жмурка (Шацьк) та західносибірська лайка Анатолія Кондратюка (Ковель).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лайки, пойнтери, гончі: на Волині - виставка мисливських собак
27 травень, 2018, 03:15