Дідуся, який заляпав біл-борди Януковича, нема за що судити, – адвокат

Дідуся, який заляпав біл-борди Януковича, нема за що судити, – адвокат
Порушення кримінальної справи проти чоловіка, який на Волині розмалював рекламний щит із новорічним привітанням Президента України Віктора Януковича, є безпідставним, вважає луцький адвокат Андрій Осіпов.

Нагадаємо, міліція з'ясувала, що рекламний щит із зображенням Президента України, що на 71-му кілометрі дороги Доманово-Ковель-Чернівці-Теребляче, розмалював 73-річний мешканець Ковельського району.

Нагадаємо, раніше на Волині зафіксували два випадки псування біл-бордів із зображенням глави держави. Перший з них стався на автодорозі Київ – Варшава неподалік міста Ковеля, другий – у місті Рожище. Ще раніше зіпсували біл-борди з привітанням Януковича у Закарпатській, Рівненській, Львівській областях, у Києві та Запоріжжі.

За фактами пошкодження біл-бордів з привітанням Президента України Віктора Януковича на Волині порушили кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 296 КК України (хуліганство).

Адвокат Андрій Осіпов вважає, що порушення кримінальної справи за ст. 296 КК України щодо 73-річного жителя Ковельського району – безпідставне, оскільки в цьому випадку відсутній склад такого злочину, як хуліганство.

Про це Осіпов написав на своїй сторінці у Facebook.

«У відповідності із ст. 296 Кримінального кодексу України, хуліганство - це грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом», – пояснює Осіпов.

«За усталеною практикою, громадський порядок — це сукупність суспільних відносин, що забезпечують спокійні умови життя людей у різних сферах суспільно корисної діяльності, відпочинку, побуту і нормальної діяльності підприємств, організацій, установ у цій сфері. Як може фарба на біг-борді порушувати умови спокійного життя і відпочинку?» – пише Осіпов.

«Окрім цього, громадський спокій можна порушувати виключно у громадському місці. Узбіччя дороги таким місцем не може бути», – пояснює адвокат.

«Його дії можуть утворювати цивільну відповідальність. Оскільки біг-борди розміщені безкоштовно, мова може йти виключно про моральну шкоду Януковичу. А у випадку із згаданим Януковичем, він як двічі судимий взагалі не поніс жодних страждань», – каже Андрій Осіпов.

«Працівники МВС не мали права затримувати цю людину за прояв громадянської позиції», – пише Осіпов.

«В органах міліції, на жаль, існує практика, що у випадках виявлення безпідставного затримання, потім оформляють заднім числом непокору вимогам працівникам міліції чи відсутність документів. Я готовий відстоювати права цієї сміливої людини і надати необхідну правову допомогу, якщо він чи його рідні про це попросять», – запевнив адвокат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сміливий адвокат!!!!
Відповісти
Сміливий дідусь :-)
Відповісти
Останні новини
Дідуся, який заляпав біл-борди Януковича, нема за що судити, – адвокат
17 січень, 2012, 14:36