Відпочинок на Світязі: поліція радить бути пильними

Відпочинок на Світязі: поліція радить бути пильними
Озеро Світязь одне з найвідоміших озер Волині. Воно збирає чимало туристів у літній період.

Про це повідомляє Громадське радіо.

У Волинському лабораторному центрі МОЗ України запевнили, що вода у Світязі відповідає нормам і там можна купатися. Житло на озері Світязь можна зайти в інтернеті за доступною ціною. Дехто з відпочивальників надає перевагу «дикому туризму» й бере із собою намет.

Турист із Польщі Криштоф Ковалік рік тому відпочивав на озері Світязь у Дні добросусідства. «Озеро фантастичне! Вода тепла, прозора, неглибока, ідеальне місце на відпочинок з дітьми, бо треба пройти далеко, щоб стало глибоко», — зауважив він.

Також поляку сподобалась місцева домашня кухня. В Польщі такого нема, бо закони багато що забороняють готувати так, як це роблять в Україні. Ковалік зазначив, що краще зарезервувати ночівлю наперед. Його друг сказав, що точно буде можливість винайняти житло, коли приїдуть на місце, але тоді не вийшло цього зробити.

З мінусів він виділив те, що велолодоріжка довкола озера Світязь в одній половині покрита асфальтом, а в іншій частині присипана піском.

В ГУ Національної поліції у Волинській області туристів закликають стежити за речами. У відповідь на інформаційний запит у ГУНП зазначили, що у Шацькому районі минулого року зафіксовано 112 крадіжок, 4 пограбувань. У 2018 році зафіксовано 25 крадіжок. У селі Світязь в 2017 році поліцейські зареєстрували 11 випадків шахрайства щодо оренди житла (випадків, коли шахраї вимагали гроші за житло, а послуги не надавали).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відпочинок на Світязі: поліція радить бути пильними
19 червень, 2018, 08:26