Прокурор Волині розкритикував митницю

Прокурор Волині розкритикував митницю
Прокурор Волинської області Андрій Парака 17 січня розкритикував роботу Ягодинської митниці за те, що статистичні дані, як показник діяльності в сфері запобігання злочинам, та реальний кінцевий результат суттєво різняться.

На думку Андрія Парака, співпраця митних органів з правоохоронними органами повинна бути тіснішою для кращого кінцевого результату. Зауваження прокурора викликав звіт відділу митниці, що займається протидією перевезенню контрабанди та порушенню митного законодавства.

«Порушено 17 кримінальних справ. Дев’ять із них порушені незаконно. Питання – навіщо були порушені ці кримінальні справи. Тим більше, що кримінальні справи були порушені після того, як товар був переданий в обіг і ніякого ефекту кінцевого від кримінальної справи не було», - зазначив прокурор.

Андрій Парак каже, що справи зайняли багато часу і замість того, аби займатися заповненням «зайвого показника у графі статистичних даних – багато чого корисного могли би зробити для держави і суспільства».

«Щодо вилучених предметів по справах, то вилучених предметів на 54 мільйони гривень, а коли дивитися на кінцевий результат, то в дохід держави надійшло 1,4 мільйона гривень від реалізації конфіскованих товарів. Тобто 2,7%. Мабуть, окрім статистичних неузгодженостей є питання щодо виконавчої служби», - додав прокурор.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Взагалі-то прізвище Парака відмінюється....
Парака - Параки тощо...
Відповісти
Останні новини
Прокурор Волині розкритикував митницю
17 січень, 2012, 17:35