На Волині у турецьких помідорах знайшли томатну міль

На Волині у турецьких помідорах знайшли томатну міль
На Волині під час перевірки привезених з Туреччини помідорах знайшли томатну міль.

Про це повідомили у головному управлінні Держпродспоживслужбі у Волинській області.

За результатами проведеної експертизи Волинською обласною фітосанітарною лабораторією у першому півріччі 2018 року в імпортних помідорах виявили "регульований карантинний організм відсутній в Україні Південноамериканську томатну міль" (Tuta absoluta Meyr) у 2 випадках в зразках помідорів з Туреччини.

Довідково:

Південно-американська томатна міль (Tuta аbsoluta Meyr.) розповсюджена в країнах Південної Америки і за повідомленням інформаційної служби ЄОКЗР перші відомості про її виявлення на Європейському континенті надійшли з Іспанії у 2006 р. У 2010 році томатна міль вже виявлена в Болгарії, на Кіпрі у Німеччині, Іспанії, Угорщині, Ізраїлі, Косові, Туреччині; в тому ж році вона була виявлена на території України в помідорах з Іспанії та Нідерландів. У 2011 р. шкідника вперше офіційно зафіксували в Греції, Литві, у Великобританії; продовжує він також поширюватися і в країнах Середземноморського басейну, Північній Африці та в країнах Близького Сходу.

Томатна міль є «основним обмежуючим фактором для виробництва томатів в Південній Америці». Ушкоджені плоди погано зберігаються, загнивають і втрачають товарну якість. Є повідомлення про втрати від 50 до 100 % урожаю томатів. Цей шкідник вважається одним з найнебезпечніших лускокрилих шкідників томатів у Бразилії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З фітіками не помирились
Відповісти
Останні новини
На Волині у турецьких помідорах знайшли томатну міль
18 липень, 2018, 19:45