«Саганюк мені тепер руку не подає, бо я йому свято зіпсував», – декламатор вірша Шевченка у Володимирі

«Саганюк мені тепер руку не подає, бо я йому свято зіпсував», – декламатор вірша Шевченка у Володимирі
Активіст, борець за незалежність України Дмитро Себій, який на урочистостях у Володимирі-Волинському прочитав вірш Тараса Шевченка, слова якого змусили прихожан та священиків церкви Московського патріархату залишити захід, переконує, що мер Володимира-Волинського Петро Саганюк після цього випадку навіть не подає йому руку, аби привітатися.

Про це Дмитро Себій розповів у коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost.

За словами Дмитра Себія, Петро Саганюк, звинуватив його у тому, що, мовляв, віршем Шевченка зіпсував свято і примирення Московського і Київського патріархатів.

«Великий миритель Московського патріархату і української церкви Саганюк мені тепер руку не подає, бо я йому свято зіпсував», - каже Себій.

На переконання Себія, у 2014 році під час Революції гідності Петро Саганюк робив перед громадою заяву, у якій запевняв, що для нього головна цінність – суверенна і соборна Україна, в якій джерелом влади є народ. Тож він підкорятиметься лише волі народу, волі володимир-волинської громади.

Тепер же, впевнений Дмитро Себій, відбувається певна переорієнтація, зміна курсу в діяльності Петра Саганюка і те, що він не підтримав декламатора вірша Шевченка, якого вже встигли підтримати мільйони українців у мережі Інтернет, а також у реальному житті, – наглядний цьому приклад. Тож Дмитро Себій, а також люди, які його підтримують написали очільникові Володимира-Волинського офіційну заяву, у якій просять Саганюка пояснити ситуацію і своє до неї ставлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Вони зомбовані», – декламатор вірша Шевченка у Володимирі про прихожан УПЦ МП

«Московські попи не витримали тих слів і повтікали. Ви, Петре Даниловичу, маєте претензії до Дмитра Себія, що він змарнував свято, яке так добре йшло. Але там були лише слова пророка Шевченка… За рівнем освіти і інтелекту Ви мали б ці слова Шевченка знати. Не треба дорікати ніякою політикою. Політика – у ваших діях і словах, а в Шевченка – правда… Те, що від відбулося в Володимирі-Волинському, набуло розголосу і вийшло навіть за межі України, і мільйони українців побачили це і підтримали мене. То невже мільйони українців дурні, а ви в міській раді «мудрагелі»?», - йдеться у заяві Дмитра Себія.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ПОБІЛЬШЕ Б ТАКИХ ДМИТРІВ І ПОМЕНЬШЕ ТАКИХ МЕРІВ
Відповісти
Дмитро ,не звертай уваги на хохла .
Відповісти
Ой лукавить пане Дмитро:)З ним і раніше Саганюк ніколи не вітався із за його скандального характера.І це всі знають.Зараз в нас іде на сході війна.Мало того що там наші хлопці воюють,так купка недоумків сьогодні хоче спровокувати в нашій державі ще й релігійну війну яка може стати страшнішою за АТО.Тому робота кожного мера зараз це недопущення ворожнечі між різними конфесіями.
Відповісти
Воно то все ясно, і хто такий Сананюк, і хто така Упц Фсб, ой, МП. Питання тільки одне: виборці Володимира, які десятиліттями обирають цього комуняку і ходять до фсбшних попів коли почнуть прозрівати?
Відповісти
Хто такий Саганюк і хто такий Дмитро Себій? Перший - колишній комсомольський функціонер, а другий - патріот, який за незалежність України дійсно боровся, а не лише вишиванку одягав на свято.
Відповісти
Досить вже про того крикуна писати. Як сподобався то запросіть до себе на день народження чи весілля. Хай декламує... бачив то відео один рик і піна з рота....половину слів не чути тільки рик і ненависть. Якщо то вияв героїчного патріотизму то поставте того діда в пантеон нових героїв разом з Надею Савченко, Прасюком, козаком Гаврилюком і іншими інтелектуалами. І заживем по активістськи будемо обурюватись і скандалити... може то і є національна ідея?..хто голосніше верепенить той заслужена людина, патріот і атавіст.
Відповісти
московські попи геть з України до свого кегебіста кірила
Відповісти
Провина влади, що в День Святого Володимира випустили, як пилипа з конопель, підстаркуватого діда. Давно пора старого маразматика і провокатора Себія гнати з мітингів. Хоча батюшки могли би дослухати вірш Шевченка, а не корчити із себе саму невинність. А з іншої конфесії могли би і не аплодувати єхидно.
Відповісти
Ярослав ,ми вже колись таку нісенітницю чули від ярих совків ,не вибирайте Чорновола ,бо буде війна ,своєю лякливою поведінкою ви працюєте на Рашу ,треба раз і назавжди покінчити з цією мнешовартістю І ПЕРЕСТЬАТИ ДУМАТИ :ЯК БИ ЧОГО НЕ СТАЛОСЬ .
Відповісти
Останні новини
«Саганюк мені тепер руку не подає, бо я йому свято зіпсував», – декламатор вірша Шевченка у Володимирі
31 липень, 2018, 16:48