Волинські цукрові заводи ‒ в епіцентрі гучного скандалу

Волинські цукрові заводи ‒ в епіцентрі гучного скандалу
Цукрові заводи в Горохові та Володимирі-Волинському стали учасниками скандалу зі зникнення цурку на понад 750 мільйонів гривень.

Господарський суд Харківської області вирішив, що ці кошти Аграрному фонду має повернути держпідприємство «Харківцукорзбут», – пише «Волинська правда» з посиланням на «Економічну правду».

Як йдеться в документі, оприлюдненому в реєстрі судових рішень, між Аграрним фондом та «Харківцукорзбутом» ще у кінці 2010 року була укладена угода складського зберігання цукру.

Згідно з цим договором, Фонд передав на зберігання 119 тисяч тонн цукру, закупленого до державного інтервенційного фонду у 2010-2011 роках за бюджетні кошти. Цей цукор мав зберігатися у складських приміщеннях в різних регіонах України.

Приміщення орендувалися «Харківцукорбутом» у низки компаній. Зокрема, в ПАТ «Горохівський цукровий завод» та ВАТ «Володимир-Волинський цукровий завод».

За послуги держпідприємства зі зберігання цукру Аграрний фонд заплатив понад два мільйони гривень.

Але пізніше Аграрний фонд вирішив перевірити фактичну наявність своєї продукції. Фонд, із залученням правоохоронців, розпочав інвентаризацію шляхом переважування цукру, який знаходився на орендованих складах.

Контролери виявили зникнення великого обсягу цукру. Як наголошується у рішенні суду, «Харківцукорзбутом» «не було вжито всіх заходів належних для зберігання цукру-піску, у зв`язку з чим завдано збитків державі в особливо великих обсягах, що становить 752 мільйони 251 тисячі гривень».

Суд повністю задовольнив вимоги прокурора і ухвалив стягнути з держпідприємства ці гроші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші, цукор
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"розпочав інвентаризацію шляхом переважування цукру" - интересно было бы посмотреть на этот процесс. Инвентаризация сахарных складов проводится путем пересчета мешков с готовой продукцией в уложенных штабелях, мешок весит стандартно 50 кг.
Відповісти
Років 5 тому один з банків перевіряв заставу цукру на Володимир-Волинському заводі, так всередині штабелів замісь мішків з цукром-піском виявились мішки з просто піском.
Відповісти
Охотно верю, для этого есть щупы и специально прописанная процедура анализа.
Відповісти
Останні новини
Волинські цукрові заводи ‒ в епіцентрі гучного скандалу
04 березень, 2013, 10:56