Тисячі людей у центрі Луцька зустріли загиблого Героя. ФОТО

Тисячі людей у центрі Луцька зустріли загиблого Героя. ФОТО
У Луцьку на Театральному майдані зустріли траурний кортеж з тілом загиблого лучанина Георгія Ольховського.

Кортеж зустріли у п'ятницю, 24 серпня, увечері.

Загиблого Георгія Ольховського привезли до Луцька у День Незалежності, тож на урочистостях у центрі Луцька були тисячі людей. Усі вони у жалобі схилили голови та стали на коліна, коли на головний майдан міста приїхав траурний кортеж, який прямував від Цуманського поста.

Люди спільно з військовими капеланами пополилися за упокій душі загиблого українського воїна.

"Сьогодні Бог показав, що він пам'ятає, що іде війна і гинуть воїни. За 15 хвилин, поки привезли тіло, небо заплакало, заплакало зустрічаючи Героя, який залишив Крим і приїхав сюди, захищаючи Україну материкову і свій рідний Крим. Він поліг, щоб ми могли святкувати День Незалежності. Сьогодні привезли Героя, і Бог дав так, щоб його привезли саме в День Незалежності, за яку він поліг...", - звернувся після молитви до тисяч лучан, що зібралися на Театральному майдані, головний військовий капелан Волинської єпархії УПЦ КП Михайло Бучак.

Опісля ж люди вшанували Героя хвилиною мовчання. На завершення присутні спільно виконали державний Гімн України. Кортеж з тілом загиблого воїна поїхав до моргу.

Нагадаємо, спочатку тіло Георгія Ольховського зустріли на межі Рівненської та Волинської областей. На Цуманському посту зібралося чимало людей та декілька десятків автомобілів. Серед присутніх — атовці, побратими загиблого, військові капелани, знайомі та небайдужі чужої біди волиняни.

Старший лейтенант Георгій Ольховський загинув у ніч на 23 серпня від кулі ворожого снайпера на Луганщині.

Зазначимо, у зв’язку із загибеллю в районі проведення ООС військовослужбовця Георгія Ольховського у Луцьку 26 серпня оголосили Днем жалоби.

На прохання родини похорон військовослужбовця відбудеться у неділю, 26 серпня (чекатимуть приїзду родини з Автономної Республіки Крим).

Об 11.00 у верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору відбудеться відспівування Героя, 11.45 — громадянська панахида на Театральному майдані.

Поховають Георгія Ольховського на міському кладовищі у селі Гаразджа на Алеї почесних поховань.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де була наша влада, лідери партій що люблять бути з народом?
Відповісти
Цікавить одне: чому всі стають на коліна? Зрозуміло, що загинув але то військовий, це його професія, він знав на що йшов. Світла пам'ять Герою але це ставання на коліна важко зрозуміти. Помирає багато людей і є ті хто вніс вклад у розвиток України, області, району, міста але коли їх ховають то ніхто на коліна не стає... Захисник, захищав - ну то його вибір... Чи хтось з молоді думає, що постою на колінах, а прийде повістка то отмажусь або втечу від призову? Ну дуже так воно у нашому суспільстві все переплетено, таке блюзнірство, брехня, показуха... Шкода Героїв що гинуть і вічна їм пам'ять!
Відповісти
МирнаяЯ. Лично я встал на колени потому что я безмерно благодарен что этот человек защищал мой дом и мой покой, и мне искрене жаль что он так вернулся в Луцк. Он отдал жизнь вместо меня. Но тебе этого не понять. Так же как тебе не понять что молодежь его считает героем, не великим человеком который что-то сделал для города, района, области, а человеком который отдал самое ценное что у него было за них. Его жизнь. Так что сиди ты лучше и не вякай. Былаб моя воля ты бы на пузе доползлабы до его могилы и долго бы благодорила его за то что ты живешь тихо и спокойно.
Відповісти
Земля пухом і вічна пам'ять тобі Георгію .Смерть СВИНОРУСАМ !
Відповісти
Легше за все тут вумнічати не зрозумівши суті!!! Краще за все на коліна стати і казати: «він за мене» - то чого ти не там?! А про війну таку таким як ти виюхують і такі вірять! Там ніхто не наступає і не відступає, як на війні, а стоять на місці і шпуляють одне в одного, влада нічого не робить, набиває гаманці, хлопці гинуть а «Романи» вумнічають ... От так воно відбувається!
Відповісти
Вся Украина должна стоять на коленях перед жителями Донбассу.
Відповісти
Царство небесне воїну! Що ви за люди, нелюди а не люди. Що ви мучите те тіло, возитесь як хворі. Скоро будете по дискотекам і весіллям возити бо там тільки люди будуть. Де похоронна процесія? Де ті попи які повинні ховати по канону в білих ризах з іконами з хоругвами?
Відповісти
Останні новини
Тисячі людей у центрі Луцька зустріли загиблого Героя. ФОТО
24 серпень, 2018, 21:29