В Івано-Франківську обмінюють пластикові торбинки на паперові

В Івано-Франківську обмінюють пластикові торбинки на паперові
У івано-франківських супермаркетах та на міському продуктовому ринку волонтери роздали близько 10 тисяч спеціально виготовлених паперових пакетів - на них надрукували гасла проти використання поліетиленових пакетів.

Про це інформує телеканал 24.

Організатори акції в такий спосіб закликають співвітчизників брати приклад із країн, де приймають закони про заборону використання пластику. Волонтери наголосили, що не мають на меті повністю вивести пластик з кругообігу. А лише обмежити та запровадити раціональне використання поліетиленових пакетів.

«Альтернатива - тара з органічної сировини. Адже яскравий поліетиленовий пакет після виконання своєї недовготривалої функції стає сміттям, яке залишається навіки», - кажуть учасники акції.

За словами волонтерів, на звалищі пакети у кращому випадку розкладаються протягом сотні років.

«У гіршому випадку - згорівши, поліетилен викине у повітря дуже багато токсичних речовин, які супроводжуються викидом в атмосферу діоксинів та інших канцерогенів, які дуже шкідливі для здоров’я та для навколишнього природного середовища», - каже заступник начальника облуправління охорони навколишнього середовища Петро Кульба.

Івано-франківці вважають, що надмірна кількість поліетиленових пакетів призведе до «пластикової кризи», коли пакети ніде дуже подіти.

«Кількість цих торбинок є справді величезна, люди розуміють, що воно вже є загрозливим. Говорити про те, що кінець світу прийде у вигляді викиненого пластикового пакету, якось некоректно, хоча цілком може бути. Бо саме такими способами і стається кінець світу», - каже письменник Тарас Прохасько.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Івано-Франківську обмінюють пластикові торбинки на паперові
19 січень, 2012, 13:09