Втримати персонал нереально: луцька лікарня опублікувала інформацію про зарплату

Втримати персонал нереально: луцька лікарня опублікувала інформацію про зарплату
У Луцькій міській клінічній лікарні заявляють про недостатню кількість персоналу через низьку заробітну плату.

Про це написали на офіційній сторінці медичного закладу у Facebook.

За словами медиків, існуюча система розрахунку посадових окладів медичних працівників ґрунтується на тарифній сітці, затвердженій постановою КМУ від 30 серпня 2002 р. №1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери». Посадовий оклад встановлено на рівні 1 762 грн. Ця сума менша від затвердженої в Україні мінімальної заробітної плати. Шляхом доплати до мінімальної заробітної плати зрівнюють тарифні розряди від 1 до 12.

Таким чином, оклад на рівні мінімальної зарплати у Луцькій міській клінічній лікарні мають як некваліфіковані робітники, так і медичні працівники до 12 тарифного розряду. 13 тарифний розряд має лікар-терапевт І кваліфікаційної категорії, у якого оклад - 3 735 грн, а вищої кваліфікаційної категорії – 4 000 грн. Це, відповідно, на 12 та 277 грн вище від мінімальної заробітної плати в Україні.

Хірурги І кваліфікаційної категорії мають оклад 4 000 грн, а вищої – 4 264 грн.

"Втримати кваліфікований персонал при таких зарплатах нереально. Молоді спеціалісти з базовою медичною освітою не хочуть йти працювати у державні медичні заклади, бо оклад найкваліфікованіших, вищої кваліфікаційної категорії операційних сестер, анестезистів, перев’язувальних, лаборантів нижче мінімальної зарплати в Україні і складає 3 207 грн. Медсестри вищої кваліфікаційної категорії стаціонарних відділень мають оклад 3 048 грн. Посадовий оклад молодих спеціалістів – медичних сестер без категорії – 2 555 грн. Без коментарів", - йдеться у дописі Луцької міської клінічної лікарні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ці "безсрібники" "збивають доплату" з хворих...
Відповісти
А про відтопирену кишеню, звідки одразу здачу можна взяти, не хочуть написати, щоб ми їх пожаліли, бідненьких!
Відповісти
А про відтопирену кишеню, звідки одразу здачу можна взяти, не хочуть написати, щоб ми їх пожаліли, бідненьких!
Відповісти
Попереднім коментаторам: що ви хочете цим сказати? Що зарплату медпрацівникам не треба підвищувати і ви й надалі хочете доплачувати їм? Логіка вражає...
Відповісти
без освіти хочуть вищу зарплату, а коли повчився 7років, то якось логічно отримувати більше.Усюди закордоном оклади лікарів найбільші-бо вони рятують життя.ХІба будуть брати в кишеню при зарплаті 10-15тис?
Відповісти
Державою створені умови за яких "безкоштовна" медицина фінансується напряму з кишені пацієнтів. А потім ще можна кричати "корупція". Тут корупція, як спосіб виживання.
Відповісти
Скоро всі поїдете за кордон лікуватися, там відчуєте справжню вартість лікування.
Відповісти
Збивають доплаиу..... Ви хворі на всю голову. Доходить поступово до того що лікарі які мають дійсно високий рівень інтелекту покидають країну а їх заміщають ті лікарі яких не потрібно ні у нас ні за кордоном. А ви люди давайте далі виливайте злобу і негатив на нас таких поганих, коли як практика показує щось станеться до на колінах благають , доктор зробіть щось дорогенький, а коли все добре то перетворюєтесь у таких борзих коментаторів. Уявіть що лікар має теж сімю і теж хоче жити а не виживати та будучи на роботі думати де б заробити кошти. Коли приходить до лікаря ром в одну із столичних клінік( нічого особистого проти них не маю тільки простий приклад) на машині вартість якої перевищює 50000 еуро, із золотими прикрасами , будуючи дорогі хороми при цьому без освіти незнаючи читати та писати, не знаючи свого року народження. Виникає просте запитання чому. Чому лікар має вирачати більшість свого часу та своє здоровя на роботі за гідну "зарплату" у 3500 гривень. Час не далекий коли виж самі коментатори будете самі шукати кому б віддячитись щоб вам допомогли, але справжніх спеціалістів знайти не зможете.
Відповісти
Розігнаті всю бесплатную медицину к е-б матерям...
Зробити все платне офіційно - хто виживе, той виживе - зате остані отримають гідну меддопомогу...
І гроші будть іти на розвиток медицини, а не в карман лікарю на його замок в Боратині чи на Рованцях...
Відповісти
Цікаво як мають молоді лікарі залишатись працювати, якщо за те щоб їх прийняли на роботу мають заплатити щонайменше 5000 $ для головного лікаря.
Як це розуміти?
Відповісти
А було за працевлаштування 10 тис у.о. ще до інфляції, криза...
Відповісти
Які 5000-10000? Чітко ж сказано - є нестача персоналу. Дибілів, які шукають де тицьнути хабар, щоб потім працювати на мінімалку лікарні не треба задарма.
Відповісти
Останні новини
Втримати персонал нереально: луцька лікарня опублікувала інформацію про зарплату
05 вересень, 2018, 10:31