У Луцьку вперше пройшов міжнародний чемпіонат зі східного танцю. ФОТО

У Луцьку вперше пройшов міжнародний чемпіонат зі східного танцю. ФОТО
Міжнародний чемпіонат східного танцю «Схід ‒ Захід» відбувся у Луцьку.

Про «закулісся» конкурсу розповіла його організатор Анна Петрова в інтерв’ю виданню «Garem».

Анна Петрова зазначила, що для міста ‒ це надзвичайна подія. Адже це вперше в Луцьку відбувся міжнародний чемпіонат зі східного танцю під егідою Ліги професіоналів Росії та її президента Олени Рамазанової.

Участь у ньому взяли танцюристи зі всієї України, а також з Білорусі, Польщі та США.

Судили чемпіонат Дар’я Міцкевич, Інна Демчучіна, головний суддя ‒ Олексій Рябошапка та спеціально запрошена зірка світового рівня Ракс Шаркі Аіда Богомолова.

«Враження найрізноманітніші! Починаючи від зірок і закінчуючи знайомством з новими учасниками. Адже цього разу в нас був справжній зорепад!» ‒ розповідає Анна Петрова.

За її словами, підготовка до заходу розпочалася за півроку до події.

«Потрібно було продумати все до дрібниць, а це не легко, знаючи, якого рівня гостей ти запрошуєш, скільки всього треба було передбачити та задовольнити їхні бажання», ‒ пригадує організатор.

Окрім того, багато часу пішло на спілкування з учасниками та їхніми батьками, керівниками студій, які хотіли приїхати на конкурс.

«Кожному треба було роз’яснити багато деталей, оскільки не всі ще брали участь у конкурсах Ліги професіоналів! Але найбільше я приділяла увагу іноземцям, адже вони зовсім не володіють українською та російською мовами і треба було консультувати їх по кожній дрібниці: починаючи від оформлення віз та бронювання готелю, купівлі квитків і закінчуючи роз’ясненням правил участі у чемпіонаті. Дякую моїй мамі за допомогу в організації, адже об’єм роботи був дійсно великим!» ‒ розповіла Петрова.

Під час проведення конкурсу місцеве телебачення працювало над створенням відеорепортажу. Танцівниця сподівається, що це сприятиме розвитку беллідансу в Луцьку.

«Реклами якраз і не вистачає. Не всі серйозно сприймають белліданс як серйозну хореографію. Але мушу зізнатися, за три роки проведення конкурсів та запрошення зірок з майстер-класами ми далеко просунулись у цьому напрямку, і багато людей дивляться вже по-іншому на східний танець і все більше готові віддавати своїх дітей на навчання. А це багато про що говорить», ‒ зазначає Петрова.

Загалом, за її словами, відгуки про захід в учасників, якнайкращі: «Була здивована враженням поляків від проведення конкурсу і їхнім бажанням консультуватися зі мною щодо питань у проведенні і організації їхнього чемпіонату східної Європи під егідою Ліги у Польщі! Також була щаслива, отримавши лист від американок, в якому вони висловлювали бажання приїхати на наступний рік з командою більшої чисельності учасниць з США!»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: конкурс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку вперше пройшов міжнародний чемпіонат зі східного танцю. ФОТО
08 березень, 2013, 11:39