Купа гною та історична спадщина Луцька: фотопроект «Красіво»

Купа гною та історична спадщина Луцька: фотопроект «Красіво»
Учасники громадянської кампанії «Волинський щит» ініціювали в інтернеті фотопроект, покликаний наголосити на наслідках безгосподарності чиновників; проект назвали «Красіво».

Як повідомили учасники «Волинського щита», проект «Красіво» спрямований на збереження культурного і історичного простору Волині. Хоча поки що ті фотоколажі, які були презентовані в рамках цього проекту в соціальній мережі Facebook, стосувалися виключно міста Луцька.

«Спотворення і вади простору, в якому ми живемо, не є явищами абстрактними, а тому мають своїх авторів. Тож ми і спробуємо відобразити «шедеври» дії та бездіяльності найнятих нами чиновників та нерадивих громадян за допомогою фотоапарату і комп'ютерної графіки», - кажуть автори проекту.

«Проект не є нашою монополією, він належить всій громаді. Це ще один інструмент для змін, яких всі прагнуть і для яких мало що роблять... Тож запрошуємо вас до активної «громадянської творчості». Найбільш вдалі ракурси і кричущі факти, з спільного благословення, ми обрамимо в "корпоративну рамку" і відпустимо гуляти по нетрях інтернету і ЗМІ», - написали автори проекту на форумі Board.lutsk.ua.

«Проект отримав назву «Красіво» від «фахової» оцінки одного з проектів забудови в історичній частині Луцька, яку дав пан Микола Романюк (луцький міський голова – ред.). Всі висновки фахівців, всі порушення закону, всі думки громади... все було закреслено одним словом – «Красіво»... Ось тому цей крилатий вислів, що замінює фаховість, ми і обрали для назви проекту», - кажуть у «Волинському щиті».

Ініціаторами громадянської кампанії «Волинський щит» стала група краєзнавців і громадських діячів, які співпрацюють, зокрема, в рамках діяльності Комітету захисту національної спадщини. Комітет входить у склад громадської організації «Громадська рада Волині», яку очолює Ігор Левчук.

Діяльність цієї групи небайдужих до історичної спадщини Волині людей, відображена, зокрема, у групах, створених у Facebook – «Волинський щит», «Збережемо древній Луцьк» та «За нами Луцьк!».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Початок гарний. Працюйте.
Відповісти
Таких "красівіх" місць у Луцьку дуже багато.Навіть у центральних районах і площах міста.А дворовий туалет біля садочка №7 біля обладміністрації і напроти облСЕС просто вражає.
Відповісти
А "МИ" їздимио по Ірландіям, Німеччинам... рекламуємо туристичну "привабливість" Луцька, яку тільки з вікон кабінетів, або показових заходів бачимо!:(
Відповісти
ми привабливі в туристичному плані тільки екстремалам які йдуть на ризик. Багато туристів відвідують Північну Корею наприклад. Дехто їздить в Зімбабве, хтось обирає Україну. Європейцям іноді цікаво подивитись як живе бидло в країнах третьго світу.
Відповісти
А голова міста надумав собі, що на туризмі в рай заїде. З одного боку - нищить історію, торгуючи землею в Старому місті, як жид коростявими кіньми, а з другого - просуває Луцьк на Захід. Двуликий Янус. Він ще не виріс зі своєї Золочівки, де гній складають перед порогом хати.
Відповісти
найгірше - що не він один такий...
Відповісти
Зважте, що це у Луцьку, де абсолютна більшість міської ради - депутати т.з. "Об'єднаної опозиції", тут на Януковича і Партію регіоналів уже не кивнеш, не вона "Буратіна" понабудовувала...
Відповісти
то все кінець є тільки регіонали та продажні бютовці та фронтовики.тільки колхоз еас спасе.пошлем розум відродим сср.пишіть дєдушкі як добре при брєжнєві було.на старт вніманіє марш
Відповісти
добрий день тобі совєт!
Відповісти
микола скоро
Відповісти
А навіщо сюди попа приплели? Що, він там гній викидає?
Відповісти
ця мордєнь небрита теж понабудувала архітектурних шедеврів, прикрасила і так наш мальовничий Луцьк...
Відповісти
його недаремно приплели. купол, який на фотці, збираються вліпити на монастир бригідок... це може бути позор на всю країну...
Відповісти
Директор заповідника - красава на фоні купи гною.
Відповісти
а пашу в купу гною))))
Відповісти
"Но греки, як спаливши Трою, Зробили з неї скирту гною..."
Відповісти
Романюк, узявши деяких троянців, осмалених як гиря ланців, п'ятами з Трої накивав)))
Відповісти
Назбирали,всякої всячини з усього міста. Краще б показали фото своїх будинків і дворів у якому вони стані та що зробили своїми руками . . .
Відповісти
А где Бунда? Она же єздит за счет бюджета по виставкам, под пририкритием Луцк пиарить!!! Какоє-то управлениє туризма сотворила. Нахер оно нада??? Пачему здесь как и везде она занимаєтся ничегониделанием. Может на своей родине в Хмельницком ей би лучше жилось?
Відповісти
Останні новини
Купа гною та історична спадщина Луцька: фотопроект «Красіво»
09 березень, 2013, 09:15