Стильні луцькі балкони на ретросвітлинах

Стильні луцькі балкони на ретросвітлинах
Напевно, прогулюючись Луцьком, особливо, сучасною вулицею Лесі Українки, ви, шановні лучани, піднімали свої голови і звертали увагу на стильні луцькі балкони, які дістались нам в спадок від попередніх десятиліть, а інколи і століть.

В більшості випадків сучасні власники квартир із ретро балконами не завжди правильно доглядають за ними і зберігають їх ідентичність. Часто після пошкодження кованих елементів, їх замінюють на нові, виконані не в ідентичному до попередніх стилі. Сумно, бо так втрачається ідентичність нашого міста.

Гарним джерелом, до відновлення та реставрації луцьких балконів центральних вулиць міста є старі світлини та листівки, яких на сьогодні є вдосталь, саме вони показують нам, яким було наше місто колись, коли ще фасади будівель були виконані в одному стилі, вікна були однакового симетричного розміру, а не так, як забажають власники. Було б добре, щоб на центральних вулицях власники чи орендарі дотримувались певних вимог це б лише позитивно вплинуло на туристичне обличчя нашого міста.

Останнім часом в світі йде тенденція до збереження будівель, кварталів, їх архітектурної ідентичності. До слова, однією із останніх новин ЮНЕСКО є збереження в різних містах світу міської забудови другої половині XIX століття - початку XX століття. Зокрема, велика увага приділяється будинкам стилю «арт-деко». Тенденцією є збереження балконів та веранд.

Сьогодні пропонуємо читачам Інформаційного агентства ВолиньPost переглянути ретро світлини з Луцька початку ХХ століття, де можна розгледіти дизайн луцьких балконів, їх форми та конструкції.

До речі, в більшості європейських туристичних центрів, таких як, Париж, Прага, перебудовувати ретро балкони суворо заборонено, адже це впливає на обличчя міста. В нашому випадку, варто звернути увагу хоча б на аварійні балкони або захаращені мотлохом, ті які виходять на центральні пішохідні вулиці.

Джерело фото: https://polona.pl

Тетяна Яцечко-Блаженко

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гарне місто.
Відповісти
Останні новини
Стильні луцькі балкони на ретросвітлинах
17 вересень, 2018, 10:15