У деяких школах та садочках Ковельського району виявили воду з нітратами

У деяких школах та садочках Ковельського району виявили воду з нітратами
У Ковельському районі виявили навчальні заклади, у яких вода – з нітратами.

Про це пише Район.Ковель.

Депутат Ковельської районної ради Володимир Андросюк повідомив про невтішні результати досліджень питної води у школах та дитячих садках району.

«Не знаю, наскільки достовірні дані, але я маю інформацію, що не у всіх навчальних закладах питна вода придатна до вживання», – говорить Володимир Андросюк.

Начальниця Ковельського міжрайонного відділу державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» (колишня санепідемстанція) Людмила Маляр каже, що її установа «не вживає заходів, а надає рекомендації на замовлення».

«На замовлення відділу освіти і об’єднаних територіальних громад ми проводили лабораторні дослідження питної води, овочів на вміст нітратів, пестицидів. У виявлених невідповідностях нами, як лікарями, надаються пропозиції і рекомендації, що необхідно зробити для того, щоб вода була придатна. А заходи ми не вживаємо. Ми надаємо рекомендації», – заявила Людмила Маляр.

На запитання: «Де у районі виявлено непридатну воду?», посадовиця відповіла: «Зараз вам по пам’яті так не скажу. Але в усіх випадках ми надаємо рекомендації».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У деяких школах та садочках Ковельського району виявили воду з нітратами
24 вересень, 2018, 16:23