Бедронка «заговорила» українською, – ЗМІ

Бедронка «заговорила» українською, – ЗМІ
У польських супермаркетах торгової мережі Biedronka стали з’являтися рекламні газетки, в яких інформація публікується українською мовою.

І такі випадки не є поодинокими, адже у Польщі все більше компаній орієнтують свої послуги на українців, - повідомляє next.gazeta.pl.

Яскравим прикладом цього стала акційна листівка, яку побачили минулого тижня в одному із супермаркетів у місті Груєць.

Проте це не перший раз, коли Бедронка поширює інформацію для українців їх рідною мовою. Двомовні матеріали з’явилися ще два роки тому. Крім того, українська мова інколи використовується мережею в оголошеннях про роботу.

Звичайно, рекламні газетки Biedronka не є винятком. Деякі інші торгові мережі відводять окремі полиці для продукції з України та влаштовують тематичні розпродажі.

Крім того, дедалі частіше під українців адаптовують свої послуги банки, пропонуючи привабливі умови обслуговування. Наприклад, у липні банк PEKAO почав приваблювати можливістю вигідних переказів коштів до України.

Подібні дії можна спостерігати й в телекомунікаційних компаніях Польщі, які пропонують дешеві дзвінки до України. Польська Пошта запропонувала в серпні українцям спеціальний пакет пропозицій «Paczka UKRAINA PLUS», а також швидкі грошові перекази за кордон.

Чимало установ та організацій запускають україномовні версії своїх сайтів та відкривають інформаційні лінії підтримки з операторами, які володіють мовою найчисельнішої національної меншини Польщі. Також українська мова з’явилась в системі громадського транспорту деяких польських міст.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вони захотіли і мають державу дороги роботу і ціни які не міняються від часу вступу до ЄС їх не цікавить курс доллара чи євро всі ЗМІ продукують і говорять на польській мові вони усміхаються кожному новому дню тому що вони ПОЛЯКИ а ми кожного дня вивозимо по 30-50 тонн продуктів з Бєдронки тому, що ціна в десять раз нища як в наших супермаркитах
Відповісти