Поляки приїхали на Волинь вчитися вирощувати ліси. ФОТО

Поляки приїхали на Волинь вчитися вирощувати ліси. ФОТО
На Волині перебувала делегація польських науковців з Науково-дослідного інституту лісового господарства. Польські науковці прибули на Волинь із метою вивчення досвіду вирощування дерев та збереження лісових генетичних ресурсів.

Про це повідомляє Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства.

У рамках візиту польські науковці відвідали Лісівничий молодіжний центр, що діє на базі Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ», ознайомилися з досвідом роботи державного підприємства «Волинський лісовий селекційно-насінневий центр» та оглянули ділянку випробних культур у Сокиричівському лісництві ДП «Ківерцівське ЛГ».

Польські колеги недаремно зацікавилися напрацюваннями Волині. Адже робота у напрямку вирощення дерев із покращеними генетичними властивостями на Волині ведеться ще з 1975 року. Поляки теж свого часу проводили таку роботу, але потім її припинили і нині активно відновлюють.

Перша зустріч та обмін думками польських та волинських науковців відбулася у СНУ імені Лесі Українки, звідки, власне, й розпочалася співпраця.

Продовжилася двостороння розмова у Лісівничому молодіжному центрі (ЛМЦ). І це недаремно. Адже саме тут студенти під керівництвом науковців та з допомогою директора ЛМЦ Валентини Юхимчук неодноразово проводили дослідні роботи.

«Польські колеги порівняли Лісівничий молодіжний центр із познанським маєтком князя Радзивілла. Наголосивши, що це – взірець ландшафтного дизайну. Не менше вразив наших польських колег і потенціал лісівників у напрямку освітньої роботи зі шкільною молоддю та підготовкою кадрів», – зазначив у підсумку Анатолій Гетьманчук.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тут тільки можна навчитися вирубувати ліси...нажаль.
Відповісти
педінститут вже вчить ліси вирощуати!
Відповісти