Комісія Луцькради дозволила подорожчання проїзду в тролейбусах

Комісія Луцькради дозволила подорожчання проїзду в тролейбусах
Комісія з питань ціноутворення та тарифної політики дала згоду на збільшення вартості проїзду в тролейбусах Луцька.

Відповідне рішення члени комісії ухвалили 14 березня під час засідання, - повідомили у прес-службі мерії.

Щодо цих змін у тарифі поінформувала начальник відділу тарифної політики управління економіки міської ради Світлана Сахненко. Вона зауважила, що чинний тариф обсягом одна гривня затверджений ще у 2010 році.

Нині ж Луцьке підприємство електротранспорту звернулося з проханням підвищити вартість разового проїзду в електротранспорті до 1,25 гривні. За її словами, були надані усі розрахунки щодо обґрунтованості такого кроку.

Крім того, отримано погодження від Міністерства інфраструктури України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та обласного відділення Антимонопольного комітету України. Також пройдено всю необхідну регуляторну процедуру.

Директор ЛПЕ Іван Грицанчук зауважив, що з часу затвердження чинного тарифу на проїзд в електротранспорті, практично в два рази зросла мінімальна заробітна плата, вартість енергоносіїв, паливно-мастильних матеріалів тощо.

За його словами, на підприємстві дуже складна економічна ситуація. Коштів на те, щоб підтримувати в належному стані рухомого складу, практично немає. Крім того, ще однією проблемою є не вчасне повернення субвенцій з держбюджету за перевезення пільгових категорій населення.

Заступник міського голови Тарас Яковлев відзначив, що відповідно до проекту рішення, яке планується винести на розгляд членів виконавчого комітету, тариф на разовий проїзд одного пасажира в міському електротранспорті становитиме 1,25 гривні, вартість проїзду учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-техничних навчальних закладів, студентів ВНЗ – 60 копійок, вартість місячного проїзного квитка в міському електротранспорті – 75 гривень, вартість проїзного для учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-техничних навчальних закладів, студентів ВНЗ – 37,50 гривні, вартість річного проїзного квитка для населення – 625 гривень.

Остаточне рішення щодо обсягу тарифу за виконавчим комітетом Луцькради.

Нагадаємо, ціни у луцьких тролейбусах вирішили підняти відповідно до проекту рішення виконавчого комітету міськради від 20 грудня 2012 року. Таку ініціативу підтримали і на громадських слуханнях з цього питання.

А 28 лютого фактично дали згоду на здорожчання і у тервідділенні Антимонопольного комітету України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Добавка 25коп ето брєд. Жаль кондукторов.
Відповісти
1.50 ставте
Відповісти
А наш мер так славно заривався,розказував, що підвищення цін на проїзд в 2013-му не буде. Брєд!
Відповісти
Подорожчання проїзду, подорожчання "комуналки", а коли ж про підвищення з/п почнуть думати?
Відповісти
подорожчання! а зниження цін коли? давайте заберемо безкоштовні проїзди у пенсіонерів і ветеранів яким дали проїзд безкоштовний у маршрутних таксі. досить за дармоїдів іхитродупих платити. у прокурорів, суддів, міліції там зарплати нормальні нехай платять чи офіційно закупають проїдні для своїх працівників.
Відповісти
Останні новини
Комісія Луцькради дозволила подорожчання проїзду в тролейбусах
15 березень, 2013, 07:35