У Луцьку пройшла вулична акція «Хода за свободу»

У Луцьку пройшла вулична акція «Хода за свободу»
У рамках відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, у центрі Луцька пройшла «тиха хода», покликана привернути увагу населення до проблем рабства.

Захід відбувся у четвер, 18 жовтня, за участю студентів, громадських організацій та державних соціальних структур.
Подібну акцію в Луцьку організовують уже п’ятий рік постіль. Одночасно такі заходи проходять сьогодні в усіх обласних центрах України.

Організаторами є державні структури – Департамент соціального захисту населення, Волинський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і інші суб’єкти взаємодії з протидії торгівлі людьми.

Головна мета акції, за словами організаторів, полягає у тому, аби попередити якомога більшу кількість населення про проблему та, завдяки цьому, запобігти розповсюдженню проблеми.

«Наша мета – об’єднати зусилля різних представників різних структур у сфері протидії людьми і більш поширити інформацію про проблему рабства та торгівлі людьми серед населення. «Будьте обізнані – станьте захищені» - це наше гасло.

Чим більше інформації, тим більше людина захищена. Скористатися порадою чи ні – це вже вибір самої людини, але ми повинні не мовчати, привернути увагу і найкраще попередити ті негативні наслідки, які можуть трапитися – трудову експлуатацію, сексуальну, втягнення у рабство, в злочинну діяльність. Тому що сама торгівля людьми включає дуже багато видів експлуатації», – розповів керівник громадської організації «ВЕЛЕС+» Віктор Вальчук.

Загалом у міській акції взяло участь близько 300 людей, серед них студенти, люди, які перебувають на обліку, як безробітні та небайдужі лучани.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Галочку поставлено, грошi розпиляли, расходимось
Відповісти