У Луцьку декламували польську поезію

VІ Декламаторський конкурс польської поезії та прози для мешканців України відбувся 15 березня в Палаці культури Луцька.

Мета конкурсу – пропагування польської літератури в Україні та інтеграція поляків і українців в обох країнах, ‒ повідомляють у луцькій мерії.

Такий же конкурс відбувся в Польщі, де декламувалася українська поезія та проза українською і польською мовами.

46 учасників конкурсу представляли Волинський інститут економіки та менеджменту, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Волинське державне училище культури та мистецтв імені І. Стравінського, Товариство польської культури на Волині імені Т. Костюшка, Товариство польської культури на Волині імені Є. Фелінської, загальноосвітні навчальні заклади Луцька. Участь у конкурсі взяли також представники Рівного, Ковеля, Горохова, Маневичів.

За рішенням журі (голова журі ‒ заслужена артистка України Галина Кажан) лауреатами VІ декламаторського конкурсу польської поезії та прози для мешканців України були визнані:

Марʼяна Вітковська, Марина Веремчук, Марія Поліщук (Луцький навчально-виховний комплекс №10), Анатолій Новачук, Вадим Хаїнський (Волинське державне училище культури та мистецтв імені І. Стравінського), Юлія Болрзун (Будинок культури мікрорайону «Вересневе»), Анастасія Грачова (Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №25), Анастасія Дей (Луцька лінгвістична гімназія №18), Оксана Мамчар (загальноосвітня школа №1 м. Ківерці), Ірина Кобель (Товариство польської культури на Волині імені Є. Фелінської), Мирослава Тарнавська (Товариство польської культури на Волині імені Т. Костюка), Марʼяна Телючик (Луцька гімназія №14), Наталія Лагодюк (навчально-виховний комплекс №12 м. Рівного). До числа лауреатів за умовами конкурсу увійшло також троє минулорічних переможців, які знову зголосились взяти участь у конкурсі ‒ Вікторія Поліщук, Тетяна Сосновська, Дарʼя Хижняк.

Учасників конкурсу привітали начальник управління культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів і голова Товариства польської культури на Волині імені Т. Костюшка Ніна Поремська. Лауреати, учасники конкурсу та їх наставники отримали грамотами та подарунками від організаторів.

Наступний турнір відбудеться в Луцьку 26-28 квітня, куди запрошені всі українські та польські лауреати конкурсу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: культура
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку декламували польську поезію
18 березень, 2013, 13:14
Варикоз. Лазерне лікування*
18 березень, 2013, 12:46