Волинян попереджають про небезпеку кору та дифтерії

Волинян попереджають про небезпеку кору та дифтерії
Епідеміологічна ситуація в області залишається напруженою.

Повідомили у відділі інформаційної політики Волинської облдержадміністрації.

Зокрема, за оперативним даними протягом вихідних – 3-4 листопада 2018 року – на кір захворіло 7 осіб, з яких 5 – у Луцькому районі, ще 2 - у Ківерцівському районі. Загалом за останній тиждень захворіло 79 осіб, що у двічі більше від попереднього тижня.

Натомість, з початку року на Волині кором інфікувалося понад півтори тисячі осіб.

На сьогодні зареєстрували 4 спалахи. Так, у селі Підгайці Луцького району спалах з трьома вогнищами: 50 хворих – школярі, 14 – в побуті.

Також, в селі Боголюби Луцького району 3 хворих учнів; у місті Луцьк у побуті 3 хворих; на підприємстві «Кромберг енд Шуберт», де понад 5 тисяч працюючих – 15 хворих.

"Тож, в зв’язку зі складною епідемічною ситуацією, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Олександра Савченка, продовжено канікули в школах Луцького району (в селах Підгайці, Крупа, Липини) до 11 листопада, а також у Люблинецькому ліцеї, Затурцівській школі-інтернат, один клас – на карантині у ЗОШ № 3 м. Нововолинськ та до 16 листопада продовжено канікули у школі с. Стара Лішня Іваничівського району", - йдеться у повідомленні.

Епідеміологи закликають усіх волинян, які не мають щеплень або щодо яких відсутні відомості, негайно вакцинуватися. Заклик стосується не лише профілактики кору, а й дифтерії. Оскільки, в недалекому майбутньому інфекціоністи прогнозують спалах і цієї недуги.

До слова, дифтерія небезпечніша за кір, адже смертність від цієї хвороби сягає до 50%. Вакцини від кору та дифтерії, як для дорослих, так і дітей, є безоплатними і їх в області достатньо аби досягти стійкого колективного імунітету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинян попереджають про небезпеку кору та дифтерії
05 листопад, 2018, 17:10