100 днів роботи Ради: 6 бійок і 230 мільйонів. ВІДЕО

100 днів роботи Ради: 6 бійок і 230 мільйонів. ВІДЕО
За сто днів роботи парламенту депутати працювали в сесійній залі лише 8 днів.

Про це йдеться у звіті руху «Чесно»,який був оприлюднений у четвер на форумі «Чесно про депутатські пільги та звітність», ‒ пише Українська правда.

За інформацією «Чесно», лише 21,9% людей знають, де знаходиться приймальна депутата Верховної Ради по його округу. Загалом лише 168 з 445 депутатів оприлюднили інформацію про свої приймальні.

Серед них лише 25% депутатів від Партії регіонів, 44% від ‒ «Батьківщини», аж 95% ‒ від «Удару», 31% ‒ від «Свободи», 22% ‒ від КПУ та 50% позафракційних.

Щодо помічників нардепів, то лише 60 депутатів надали повний список своїх помічників, 40 частковий, а 21% відмовився надавати взагалі. Серед тих, хто надав, ‒ і нардеп від Волині Степан Івахів.

Натомість за повідомленням ТВі, за цей час депутати 6 разів ставали до бійки і «проїли» 230 мільйонів.

Чим тільки не займалися депутати за цей період: блокували, билися, сварилися, ламали двері, різали паркан під Верховною Радою і навіть вчилися ‒ хтось вивчав українську мову, а хтось – гарні манери, йдеться в сюжеті.

Зі ста календарних днів закони у сесійній залі під куполом приймали лише вісім днів. Підготували понад тисячу законопроектів, ухвалили 11. В інший час відпочивали, святкували, працювали в комітетах та блокували трибуну. Президію брали в облогу через Юлію Тимошенко, зневагу до української мови, неперсональне голосування та позбавлення мандата Сергія Власенка.

Іноді доходило до бійок. За підрахунками ТВі, депутати билися шість разів.

Всі разом повчали Воломира Рибака, як головувати на засіданні. Особливо старався екс-спікер Арсеній Яценюк. Володимир Рибак обіцяв йому надолужити згаяне. «Дякую за допомогу, через рік я також зможу вам давати поради», – обіцяв Рибак. До речі, Арсеній Яценюк вважає, що Верховна Рада працює не так уже й погано.

«Могло бути краще, а могло і гірше! У «регіоналів» немає більшості, вперше за три роки Янукович не має впливу на парламент. І це, напевно, головний висновок», – вважає Яценюк.

Парламентська ж більшість навпаки – дуже самокритична й невдоволена парламентською кризою.

«Роботи дуже багато. Поки що замість роботи – політиканство. Я роботою Верховної Ради не задоволений, собі постав би два», ‒ зізнається «регіонал» Ярослав Сухий.

Його колега Вадим Колесніченко взагалі відпрацював на «одиничку».

«Кіл – це максимум, чого заслуговує цей парламент. У нас там закони лежать – а ми невідь-чим займаємося», – обурюється Колесніченко.

Попри різні оцінки, всі депутати три місяці отримували однаково повні зарплати. Гроші йшли й на роботу апарату Ради. Тож за сто днів свого існування новий парламент освоїв 230 мільйонів гривень.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: політика
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.