«Хлопці переховувалися від служби»: розповіли деталі «бунту» біля волинського військкомату

«Хлопці переховувалися від служби»: розповіли деталі «бунту» біля волинського військкомату
Повідомили про причини блокування родичами автобусу з призовниками, котрий виїжджав із території Волинського обласного військового комісаріату на Київщину.

Про це йшлося у вівторок, 27 листопада, під час брифінгу.

Заступник військового комісара Юрій Кучер розповів, що у суботу, 24 листопада, під стіни військкомату приїхали родичі призовників, аби не дозволити виїхати автобусу з ними на службу. Більшість із призовників знаходилися в розшуку.

«Батьків обурило, що їх розшукали і відправили. Більшість родичів призовників приїхали із Камінь-Каширського району. Вони не хотіли, аби їхні дітки та чоловіки йшли на службу. Ніяких документів про відстрочку від служби у них не було», - зауважив Кучер.

Родичам призовників запропонували написати заяви щодо неправомірного призову. У підсумку, лише одна жінка написала заяву, решта ж – відмовилися.



«Більшість із нас розуміє, що держава без армії бути не може. Я не готовий звинувачувати молодих людей, які бояться йти в армію. Тут більше впливає страх батьків, бабусь, жінок. Вони бояться, що їхні діти та чоловіки загинуть на війні. За 5 років зі строковиками такого не було», - наголосив голова ГС «Спілка воїнів АТО Волині» Олександр Серватович.

Він закликав не уникати призову, адже в інших країнах світу, наприклад, в Ізраїлі, служать не лише чоловіки, а й жінки. До того ж, це необхідно для збереження життя у надзвичайній ситуації.
«Це не та армія, де взимку зелену траву фарбували. Зараз проходження строкової військової служби дає певні знання і певний розвиток людям», - сказав Серватович.

Наразі призовники проходять службу у навчальному центрі Василькова, що на Київщині. Правову оцінку діям родичів призовників дадуть правоохоронці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо всі сховаються, то хто ж буде захищати? Чи всі в Польщу? А там нас ХЕРУШКИ пустять! Будьте розумними - ми там не нада!!!
Відповісти
державі ми теж нахєр не нада Саша
Відповісти
краще на пана працювати і за це гроші отримувати ніж в землі гнити
Відповісти
краще на пана працювати і за це гроші отримувати ніж в землі гнити
Відповісти
Волынь достала! Как скакать так самые первые, а как в армию так задних сдаем. Либо помалкивайте, или валите нахрен из страны !!!
Відповісти
А 52 бригаду ще судять? от хай судьї, прокурори, мусара і їх діти йдуть захищати Україну.
Відповісти
Навіщо гаяти час на армію краще бурштин копати )
Відповісти
нехай ідуть служити діти наших мужновладців
Відповісти
Авторитет української армії безнадійно загублено. Хто захоче служити у війську, командири якого запросто продадуть своїх за папірці.
Відповісти
Не Ти вибираеш армiю,а армiя вибирае тебе!!!
Відповісти
Хіба нам за це усміхнеться доля і згинуть наші вороженьки як роса на сонці?Хіба в нас є інша країна в якій зможемо сховатись а цю віддати???!!!Чи то ми в іншій країні знов зможемо народитись!?Слава Україні! Слава справжнім героям України!
Відповісти