На Волині матері почали частіше відмовлятися від новонароджених

На Волині матері почали частіше відмовлятися від новонароджених
На Волині побільшало випадків відмови матерів від своїх новонароджених дітей.

Про це йшлося у п'ятницю, 30 листопада, під час круглого столу в управлінні охорони здоров'я ОДА.

Головний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров’я Людмила Рожко розповіла, що в області почастішали випадки відмови від новонароджених, хоча таке явище раніше не було характерне для Волині.

"5 чи 6 років узагалі не було покинутих дітей. У пологових є школи відповідального батьківства, де готують батьків. От, наприклад, працюють з мамою, яка вже має четверо дітей, а вона відмовляється від п'ятої і каже: "Я не буду, я не хочу". Навіть в багатодітних поліських районах уже почали відмовлятися від новонароджених дітей", - обурилася Людмила Рожко.

За її словами, швидше за все, від дітей відмовляються через складне соціально-економічне становище.

Також часто батьки віддають дитину у дитбудинок на рік, мовляв, її заберуть, коли покращаться умови.

"Але це нонсенс! Міністерство взагалі не передбачає сирітський заклад у реформі, тому, можливо, переглядатимуть законодавство стосовно усиновлення тимчасово покинутих дітей", - додала Рожко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба прийняти закон про примусову стерилізацію курвів. Причина: відсутність материнського інстинкту.
Відповісти
Причина в тому, що люди їсти не мають за що! А на маленьку дитину потрібно багато! І людина собі думає, що краще хай дитина буде в типлі, одягнена і накопичена! Чим гола, голодна і в болоті! Не забувайте, що не в всіх є батьки, не всі з міста! І щоб робити тій бідоласі з тою дитиною..як в наш час самій жінці прокормити, вдіти..заплатити за комуналку, тільки вийдячи з родому?
І щоб когось судити, самі пройдіть весь шлях тієї людини!
Відповісти
Сама влада довела людей до такого становища, ви думаєте жінці легко відказатися від своєї дитини? Так є й такі що їм байдуже, але зараз більшість через фінансове становище, чи реально нашими цінами прогодувати себе і дитину плюс памперси,одягти, а ще як дитина знаходиться на штучному, то взагалі потрібно до 5000грн на міс, а дають 860грн в місяць і як прожити. Так ви скажите на роботу йти, але ж як можна піти коли немовля в хаті і нікому допомогти, а коли жінка взагалі сама, що робити їй? Вибачте, що колись платили в 2011р по перерахунках виходило в місяць 2300грн при доларі 8грн, і які раніше ціни були, а зараз 860грн при доларі 28грн,брєд!!!
Відповісти