Як бути хорошим «Таємним Сантою» в офісі?*

Як бути хорошим «Таємним Сантою» в офісі?*
Коли грудень закінчується, в офісах починають активно планувати святкування Нового Року. А справжнє святе не обходиться без обміну подарунками. Багато вітчизняних компаній переймають західну традицію під назвою «Таємний Санта». Вона передбачає випадковий вибір людей, які будуть обмінюватися подарунками. На сайті https://frostik.com.ua/ ви знайдете великий вибір одягу для Діда Мороза, Снігурки, Санта Клауса, ельфів, гномів та інших казкових персонажів. А ми підкажемо, як правильно дотримуватися західної офісної традиції.

Що робити?

Ключові поради:
• Зберігайте секретність, якщо інше не передбачено домовленістю між колегами.
• Постарайтеся дізнатися більше про інтереси та вподобання свого візаві. У великих компаніях можна створювати спеціальні анкети з питаннями про хобі, улюблені фільми, розваги, формат відпочинку та ін. Це значно спрощує вибір подарунків. Персоналізація дуже важлива, якщо ви бажаєте справити гарне враження.
• Тримайте себе в руках, якщо отриманий подарунок не сподобався. Інколи трапляється й таке. Постарайтеся посміхатися і насолодитися святкуванням.

Чого не робити?


Ось від яких дій ми радимо утриматися:
• Виходити за рамки встановленого бюджету. Часто в офісі наперед встановлюють максимальну суму, яку можна витратити на подарунок. Якщо усі колеги придбали речі вартістю до 100 грн, а ви купили щось за 500 грн, це змушує інших людей почуватися дискомфортно.
• Передаровувати речі. Не варто використовувати офісне святкування, щоб позбутися мотлоху з домашньої комірки. Також не варто вручати колезі предмет, який раніше ви самі отримали від співробітників.
• Робити благодійну пожертву від імені людини, яка повинна була отримати подарунок. Можливо, вона не поділяє ваших поглядів.
• Робити щось своїми руками. Це доволі ризиковано. Можливо, враження буде й позитивним. Але краще не ризикувати і щось купити.
• Купувати ризиковані речі. Пам’ятайте, що з цією людиною доведеться працювати і в новому році. Тож краще утриматися від жартів.
• Робити вибір в останню хвилину. Зорганізуйтеся і постарайтеся придбати подарунок хоча б за кілька днів до святкування.

Зазвичай участь у церемонії «Таємного Санти» є справою добровільною. Навіть якщо вам не дуже подобається ця ідея, краще не відриватися від колективу. Інакше ви ризикуєте проявити себе як людина, яка не є командним гравцем. Відмова може призвести до погіршення відносин з колегами і керівництвом. Але не варто змушувати інших людей робити те, що їм не подобається.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як бути хорошим «Таємним Сантою» в офісі?*
01 грудень, 2016, 23:13