Філарет відмовився очолити єдину українську церкву

Філарет відмовився очолити єдину українську церкву
Патріарх Філарет, який очолює УПЦ КП, відмовився балотуватися на посаду предстоятеля Єдиної помісної української церкви.

Про відмову Філарета балотуватися на посаду предстоятеля Єдиної помісної церкви повідомив прес-секретар спікера Верховної Ради, релігієзнавець Андрій Ковальов, - передають Факти ICTV.

Також він додав, що обраний на Соборі предстоятель, скоріш за все, буде не відомим для широкого загалу. Проте майбутній очільник буде авторитетним у середовищі єпископату.

«На мою думку, це все-таки буде людина із середовища Київського патріархату, тому що єпископів КП буде більшість», – зазначив Ковальов.

За його словами, Філарет відмовився балотуватися на посаду предстоятеля через вік, адже патріарху наступного року виповниться 90 років.

Нагадаємо, 29 листопада Священний Синод Вселенського патріархату затвердив текст Томосу для Української церкви.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можливо, що політично це правильне рішення, але явно несправедливе по відношенню до Філарета. Філарет міг би побути патріархом хоча би один рік, а потім піти у відставку, як Гузар. Станом на сьогодні, Філарет - мало чи не єдиний державомислячий політик, справжній патріот. Фактично, це великий Геній нашого народу. Кажуть, що у нього є сім'я. Якщо це правда, то моя повага до Філарета зростає ще в тисячі разів. Слава Україні!, і герою Філарету - Слава!, і нехай його береже Бог!
Відповісти
Що ви цей фейк тиражуєте? Не якогось Ковальова слухати треба, а самого Патріарха! https://www.unian.net/politics/10367700-v-obedinitelnom-sobore-po-sozdaniyu-edinoy-pomestnoy-pravoslavnoy-cerkvi-v-ukraine-primut-uchastie-bolee-50-arhiereev-filaret.html
Відповісти
Останні новини
Філарет відмовився очолити єдину українську церкву
06 грудень, 2018, 01:37