На Волині 8 атовців наклали на себе руки

На Волині 8 атовців наклали на себе руки
На Волині вісім самогубств скоїли бійці, які повернулися з війни на Донбасі.

Про це повідомляє Твій портал.

Щотижня в Україні стається по два самогубства серед тих, хто вижив на війні, але не знайшов себе у мирному житті. Нещодавно військова прокуратура озвучила жахливу статистику: понад півтисячі самогубств у бійців, які повернулися із зони АТО. І багато самогубців, зовсім юні хлопці, – 1995-1998 років народження.

А передує суїцидам, як пояснює кризовий психолог Олена Звєрєва, втрата сенсу життя.

«Вони зневірились у державі, людях. І якщо раніше хлопці трималися, бо вірили у зміни, надіялися, що держава подбає і про них, то зараз усім стало зрозуміло, що все це марно. І ця образа з домішками агресії, переходить у аутоагресію (заподіяння фізичної чи психологічної шкоди собі). Їм спадають думки, що вони невдахи, нікчеми. Хоча направду, з життя йдуть дуже сильні люди, від яких ніхто такого навіть не очікував. Вони не звикли скиглити про свої проблеми, тому й обирають саме такий вихід. Але я вам скажу так: ці самогубства – то наша програна війна», – каже Олена Звєрєва.

Аби працювати з атовцем, не достатньо бути просто психологом. Потрібно бути його побратимом, другом. Говорити з ним нарівні і знати війну особисто, а не з розповідей. Лише в такому випадку можна зрозуміти, чому вони, пройшовши усі сім кіл пекла війни, зрештою вирішують вкоротити собі віку на мирній території.

Лише на Волині з початку війни зафіксовані 8 суїцидів, і майже всі – 2017 – 2018 року.

«А скільки маскованих суїцидів, таких, як розбився на автівці, тому що нібито не впорався з керуванням. Хоча насправді розігнав машину до швидкості 200 і просто «у пляцок». А скільки таких, що втопився, бо не хотів випливати. Напився ліків – і не прокинувся», – додає Олена Звєрєва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правду пише Олена. Покористувалась влада і- виплюнула, як і ветеранів (справжніх) усіх воєн. Життя земне- танкодром для душі. Молімося за них і пам'ятаймо. Владу- не суджу, бо- послана мені такою Богом, за гріхи мої. Упокій, Господи, їхні душі- зі св'ятими.
Відповісти
Чому ці хлопці думають, що змін не відбувається? Чи Україна вже мала б за 4 роки увійти в топ-10 економік світу?
Відповісти
Після демобілізації їх не ждуть з розкритими обіймами на підприємствах, добре, якщо хоч дадуть щось, як безробітному. А обіцянки: і земельні ділянки, і житло і ще багато чого залишаються обіцянками. А дома сім`я, діти.
Відповісти
Винувата не влада, а падлюки які сидять в низу при владі! Замаскована така ... все робить щоб ми ненавіділи ВЛАДУ. Жити не хочеться після спілкування з таким ...
Відповісти
...виновата влада яка не даэ народу почистити тих падлюк якых осталось дуже багато попере6=едніков = про що говорити якщо верховну днр неможуть чи не хотять почистити= у верховній одне западло яке ходить на шов = повинні прийти патріоти і конфіскувати все награбоване а їх відправити в днр...але це потрібно робити ..а пе
Відповісти
Не можна публікувати повідомлення про суїциди, так як це провокує нові - ефект Вертера.
Відповісти
Ваших "бійців" совість замучила, а лукавий потягнув на самогубство, щоб загубити душу БОЖОГО творіння! Треба було піти в канонічну православну церкву на ісповідь та покаяння за вбивство дітей та братів наших на сході краіни! ГОСПОДЬ усіх любить та прощае, хто приходить до НЬГО з покаянням!Волиняни, не гоніть канонічну православну церкву - тільки там благодать БОЖА! Де вам тоді каятися! Самогубства будуть тільки зростать
Відповісти
Военнослужащий-это не профессия, а временное, высокопрофессиональное выполнение обязанностей по защите Отечества! Это Я так считаю. Т.е. смысл в чём: война не может длиться вечно, а на войне нужны только молодые(относительно). Поэтому нужно заранее готовить себя к суровым гражданским будням. А будни могут быть в чём-то даже и сложнее…
Відповісти
Останні новини
На Волині 8 атовців наклали на себе руки
13 грудень, 2018, 03:10