Ми працювали, поки «Батьківщина» імітувала роботу, – голова волинської «Солідарності» про впевнену перемогу на виборах

Ми працювали, поки «Батьківщина» імітувала роботу, – голова волинської «Солідарності» про впевнену перемогу на виборах
На Волині партія БПП «Солідарність» випередила своїх найближчих опонентів на виборах депутатів та голів громад – «Батьківщину» та «УКРОП».

Про це йшлося у середу, 26 грудня, під час прес-конференції.

Голова Волинської обласної територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка» «Солідарність» Іван Мирка нагадав, що нещодавно змінилося керівництво партії в області, яке розпочало активну роботу з громадою.

«Люди загорілися роботою і активізували свою діяльність. Ми об’їздили усі райони неодноразово. По-друге, величезну роль зіграли Ради регіонального розвитку, ініційовані головою Волинської ОДА Олександром Савченком, де були присутні 90 % голів ОТГ, активні депутати. На цих радах ми опрацювали стратегію розвитку громад, роз’яснили всім як ми будемо працювати, процедуру, на конкретних прикладах показали роботу. Відповідно, наші кандидати змогли доступно це донести до виборців. Люди нам повірили», - розповів Іван Мирка.

Він зауважив, що попри це продовжуються певні політичні маніпуляції щодо результатів виборів.

«Ці вибори стали можливими завдяки реалізованій реформі децентралізації. Усі бачили, хто її проштовхував, і хто її гальмував, хто розводив зраду. Завдяки Петру Порошенку всі без винятку партії змогли взяти участь у виборах.

На щастя, на Волині маніпулювати результатами досить важко, адже тут «Солідарність» отримала вдвічі більше голосів, аніж «Батьківщина» і «УКРОП». Попередні вибори у громадах були виборами вподобань, а тут люди голосували за конкретну роботу, конкретні здобутки», – наголосив Мирка.

Заступник голови Волинської обласної територіальної організації партії БПП «Солідарність» Сергій Григоренко повідомив, що на виборах 23 грудня «Солідарність» отримала 102 мандати, тоді як «УКРОП» - 45, БЮТ – 43, що навіть більше, аніж удвічі. Такі високі результати призвели до ряду непідтверджених звинувачень «Солідарності» від опонентів, каже Григоренко.

«Різні політики з різних партій звинувачують нас у підкупі, підтасовках та іншому. Але насправді відбулося те, що БЮТ та «УКРОП» дуже відстали, а деякі партії фактично взагалі зникли з політичної карти Волинської області, провівши по 1, 2 чи 0 депутатів. Якщо був підкуп, як кажуть наші опоненти, то як ми програли у Війницькій ОТГ, де був наш сильний кандидат Оксана Нерода? Ми значно менше провели депутатів у Привітненській громаді. Ці приклади говорять про те, що немає тотальної нашої перемоги, а, отже, це була чесна боротьба команд», – відзначив Сергій Григоренко.

Політик навів декілька фактів, які свідчать про те, що підкупу виборців «Солідарністю» не було:

«Батьківщині» треба перед Києвом виправдання і з неофіційних джерел, які є в моєму розпорядженні, відомо, що і під керівником волинської «Батьківщини» Валерієм Бондаруком, і під першим заступником Андрієм Козюрою вже досить давно хитаються партійні крісла. Київський офіс партії дав їм ці вибори, як один з останніх шансів довести свою важливість. Вибори вони з тріском провалили.

«Батьківщина» чи не найголосніше кричить про фальсифікації і підкуп, але, наприклад, у Гіркій Полонці їх кандидат Олександр Шундурук набрав 0 голосів, Христич Анна – 2 голоси, у Гуто-Боровенській ОТГ Тарас Макаревич від «Батьківщини» отримав 1 голос, у Тростянецькій ОТГ Наталія Самаріна – 1 голос, Степанюк Василь – 2 голоси, у Липинській ОТГ Катерина Петришина – 2 голоси. Підгайцівська ОТГ – Сергій Ковальчук – 0 голосів тощо. Це говорить про те, що ми працювали, а «Батьківщина» імітувала роботу. Тому нехай шукають причини поразки у собі, а не звинувачують нас».

Заступник голови Волинської обласної територіальної організації партії БПП «Солідарність» наголосив, що на виборах 23 грудня волиняни не повірили партії «УКРОП», яка діє методом роздачі подарунків та нібито благодійних акцій, «Батьківщині», яка на чолі з Юлією Тимошенко намагалася максимально загальмувати реформу децентралізації, а повірили БПП, бо, наприклад, цьогоріч громади отримали мільярд гривень на розвиток.

Окрім того, за його словами, ці дві партії провалили вибори, адже «почали знущатися з сусідніми до Луцька селами».

«Коли до владу в Луцьку до влади прийшли «Батьківщина» і «УКРОП», вони почали знущатися з сіл. Вони почали створювати перешкоди з вивозу сміття в Підгайцівській сільраді, заборонили їздити центром Луцька маршрутці №251, стали тиснути на Прилуцького сільського голову, не давали підключення до каналізації Гіркій Полонці. Коли вони стали владою, вони показали своє справжнє відношення. Вони не говорять з позиції рівності, як «Солідарність», а ведуть мову з позиції «я суверен, а ти мій васал», - повідомив Григоренко.

Своєю чергою, спостерігачі від «Солідарності» передала правоохоронцям дві заяви стосовно порушень на виборах іншими політичними партіями. Зокрема, у Гіркій Полонці зафіксували втручання у роботу виборчої комісії, а в Ківерцях один із кандидатів проводив агітацію у «день тиші» у Facebook.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
таке враження, що шановні панство не знає, як проходять вибори у селах і кому надається перевага.
Більшість депутатів і кандидатів не входять ні у яку політсилу, а якщо і входять, то рядові жителі про це не знають.
Наприклад УКРОП шукав, хто буде балотуватися та фактично надав послуги по підтримці. На цьому усе, хоча партія можливо думає по іншому і почекає надію , що люди стануть її членами.
Відповісти
Ну ти, Іване, і їм дав !
Відповісти
Мирка, Григоренко під керівництвом Пятигорця зробили Козюру і Бондарука як дітей.
Пятигорець показав, чому він працював в Континіумі на такому рівні. Молодець!
Відповісти
А я так бачу, Григоренка досі не попустило від того, що його потурили з Батьківщини. певно якби не прихистили в БПП то сам займався б виборами в тої ж Юльки. Може просто амбіції не може вгамувати, бо є чутьйо, що він хотів би вернутись назад під прапори біло-сердичних)))))
Відповісти
Ходять чутки, що Сірожа собі вже назад дорогу в Батьківщину пробиває і мастить всі дорожки до Кіндера, аби той поклопотав про нього у Києві. тому заруба панятна
Відповісти
Останні новини
Ми працювали, поки «Батьківщина» імітувала роботу, – голова волинської «Солідарності» про впевнену перемогу на виборах
26 грудень, 2018, 14:08