У Луцьку сімейним лікарям вручили ключі від новеньких автівок. ФОТО

У Луцьку сімейним лікарям вручили ключі від новеньких автівок. ФОТО
У Луцьку відбулася урочиста передача автомобілів Peugeot 301, які придбали для перевезення медичного персоналу, лікарських засобів та обладнання.

Ключі від новеньких автівок вручили у четвер, 3 січня, за участі медиків та представників місцевого самоврядування.

Начальник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк розповів, що 23 машини придбали за кошти співфінансування субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області», витративши на це 8 257 000 гривень. Вартість одного Peugeot 301 – 359 000 гривень.

Відповідно до розподілу, затвердженого головою Волинської ОДА Олександром Савченком, легковики отримали 18 центрів первинної медико-санітарної допомоги. Зокрема, 3 машини – Ковельський ЦПМСД МТМО, по 2 – КНП «Камінь-Каширський ЦПМСД» Камінь-Каширської районної ради, КНП «Луцький районний ЦПМСД», КП «Маневицький районний ЦПМД». Ще 14 закладів первинного рівня надання допомоги заберуть по одній машині. Це – КП «Володимир-Волинський ЦПМСД», КНП «Горохівський ЦПМСД», КНП «Іваничівський районний ЦПМСД» Іваничівської районної ради, КП «Ківерцівський районний ЦПМСД Ківерцівської районної ради Волинської області», КНП «Локачинський районний ЦПМСД» Локачинської районної ради, КНП «ЦПМСД Любешівської селищної ради», КНП «ЦПМСД Любомльської районної ради», КП «Ратнівський районний ЦПМСД» Ратнівської районної ради, КНП «Рожищенський ЦПМСД» Рожищенської районної ради, КНП «Старовижівський ЦПМСД» Старовижівської районної ради, КНП «ЦПМСД» Турійської районної ради, КНП «Шацька районна лікарня Шацької районної ради», КНП «Нововолинський ЦПМСД Нововолинської міської ради Волинської області», КП «Луцький ЦПМД №1».

«Це перша велика партія автомобілів, які отримали лікарі за останні 10 років. Напевно, таким нашим жестом ми даємо зрозуміти суспільству, що реформа – це не тільки перекидання паперів зі стосу в стос, а дійсно реальні кроки», - зауважив очільник краю. Він також нагадав, що нещодавно призупинив видачу автомобілів не через їх якість, а через звинувачення певних людей у зловживаннях.

«Через це навіть організували прес-конференцію, де роз’яснили, що немає зловживань і навіть є економія. Автомобілі придбали через ProZorro та за ринковою ціною», - відзначив Олександр Савченко.

Голова Волинської ОДА повідомив, що цьогоріч також планують придбати понад 30 автомобілів підвищеної прохідності для лікарів.

«Звісно, це не будуть УАЗи, як просили деякі «патріоти». УАЗ – це машина, яку випускають наші вороги. До того ж, вона низької якості. Ми будемо купувати автівки у наших європейських друзів чи в Японії. Ті 15 амбулаторій сільської медицини, які ми почали будувати згідно з програмою Президента у 2018 році, також отримають автомобілі», - зауважив Савченко. Окрім того, завершити зведення ще 33 амбулаторій, які наразі будують за програмою Світового банку, обіцяють до кінця 2019-го року. Для них теж передбачили кошти на купівлю автівок.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зайдіть на оф сайт пижика. Ціна - 299,000
Відповісти
А дороги теж поремонтують і прокладуть. Дороги по селах де? Хіба ті автомобілі літати будуть.
Відповісти
і одразу встановити GPS-трекери, щоб ці авто можно було відслідковувати, бо є велика вірогідність використовування цих машин у приватних цілях.
Відповісти
GPS ВСТАНОВИТИ 100%)))
Відповісти
міннімум 310 плюс кондиціонер 20к от і рахуй
Відповісти
Це капец які дорогі машини.хай пішком ходять.цеж як тепер буде будуть забирати до лікарні на сиданах.
Відповісти
Пам"ятаю, Юля також машини роздавала, а потім у "відпочивала" до революції... Сподіваюсь, результат буде аналогічним...
Відповісти
Скільки часу втрачено під час цієї події. Тусовка обласного маштабу за кошти платників податків. Скільком пацієнтам не надана необхідна меддопомога.Совок є совок.
Відповісти
наймусь водієм до гарнои лікарки
Відповісти
наймусь водієм до гарнои лікарки
Відповісти
Останні новини
У Луцьку сімейним лікарям вручили ключі від новеньких автівок. ФОТО
03 січень, 2019, 12:25